ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 14:30

Premierul Victor Ponta spune că va propune ca, până la procedurile de desemnare a unui alt guvern, ministrul Apărării, Mircea Duşa, să fie premier interimar.

"Astăzi, la ora 16.00, va avea loc ultima şedinţă a acestui Guvern. În această seară, îi voi transmite preşedintelui Iohannis demisia mea şi propunerea ca Mircea Duşa să fie premier interimar până se desfăşoară toate procedurile prevăzute de Constituţie pentru numirea unui nou premier. Am făcut o proupunere de premier interimar pentru că sunt un om serios şi mă interesează ce se întâmplă cu Guvernul. Îi trimit preşedintelui Iohannis şi o propunere ca să ştiu că este cineva care se ocupă 24 de ore din 24 ca toate lucrurile să fie cum trebuie", a declarat premierul demisionar Victor Pota pentru Mediafax. 

 

ACTUALIZARE 11:00

Victor Ponta: Îmi depun mandatul din fruntea Guvernului și implicit întreg executivul. Sper ca demisia mea și a Guvernului să satisfacă pe cei ce au protestat. Știu că o parte importantă din oameni așteptau acest gest al meu. Sper doar ca supărările oamenilor să nu fie instrumentate politic. E normal ca eu să-mi asum responsabilități mai mari decât patronii sau administrația locală.

Cei care speculează în sens politic suferința oamenilor vor plăti, mai devreme sau mai târziu, un preț foarte scump.

Premierul Victor Ponta își va da demisia din funcție, a anunțat miercuri la Parlament președintele PSD, Liviu Dragnea.

 „Am înțeles că unii parteneri de-ai noștri nu doresc să își asume nicio responsabilitate și nu înțeleg că nu se mai poate face politică rupți de societate sau de ceea ce cer oamenii în toată societatea. Dacă ei nu își asumă, primul ministru a hotărât să își depună mandatul pentru că nu se mai poate continua așa. O să avem o întâlnire în Coaliție. Imediat după această declarație o să îi sun pe colegii noștri din Coaliție să ne vedem la ora 1 (13.00, n.r.), să ne vedem cu primul ministru și să stabilim împreună care este calea de urmat”, a mai spus liderul PSD. 

„Am obligația să constat supărarea legitimă care există în cadrul societății. Oamenii simt nevoie de mai mult și ar fi o greșeală din partea mea să ignor acest lucru”, a declarat Victor Ponta.