ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Franțuzoaica Clotilde Armand, consilier local în sectorul 1 al Bucureștiului, a dezvăluit că formațiunea pe care o reprezintă- USB, împreună cu PNL, a blocat o hotărâre a Primăriei de sector prin care se alocau 10 milioane de lei către Catedrala Mântuirii Neamului.

Într-un clip video realizat în mașină și postat pe facebook, Clotilde Armand a explicat că USB și PNL au blocat alocarea sumei de 10 milioane de lei de către Primărie pentru că hotărârea nu a trecut prin traseul obișnuit, al Comisiilor din Primărie și nici nu a existat o dezbatere publică, în sector, pe tema finanțării Catedralei. 

Deși admite că proiectul este unul național și este dorit de "foarte mulți români", Clotilde Armand a afirmat că USB dorește o dezbatere publică, pentru că nu a fost dezbătut în Sectorul 1.

"Nu ni s-a părut corect că am aflat abia ieri despre această alocare, nu a trecut de Comisia de Buget. Noi înțelegem că este un proiect de țară, pe care mulți români îl doresc. Totuși, România este o țară 98% creștină. Am propus un compromis: să votăm doar 2 milioane, și pentru restul să facem o dezbatere publică", a spus colega lui Nicușor Dan pe facebook.

Franțuzoaica a mai declarat că USB a propus alocarea unei sume de bani pentru Spitalul de Arși și a insinuat că finanțarea Catedralei se face în defavoarea unităților medicale.

"Noi am spus că în același timp ar fi fost mai bine să fie votată propunerea noastră pentru Spitalul de Arși. De ce pentru spitalul de arși trebuie comisii, iar pentru catedrală o sumă mare într-o singură zi", s-a întrebat ea, admițând totuși că finalizarea Catedralei este urgentă, datorită apropierii termenului de 1 decembrie 2018.


 


 

Despre alocarea de 10 milioane de RON din bugetul Primăriei Sectorului 1 pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Posted by Clotilde Armand on 28 Iulie 2016