ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis, evanghelic luteran, este criticat dur de Viorel Iuga, președintele Alianței Evanghelice din România, din cauza lipsei sale de reacție în susținerea demersului de modificare a Constituției. 3.000.000 de români vor organizarea unui referendum pentru ca în Constituție să se prevadă că familia are la bază căsătoria dintre un bărbat și o femeie. 3.000.000 de români așteaptă ca Parlamentul să le respecte decizia. Președintele României tace.

Pastorul baptist Viorel Iuga a fost cel care, la începutul mandatului de președinte al lui Klaus Iohannis, i-a îndemnat pe credincioși să se roage pentru el și să aibă răbdare cu el.
 
Astăzi, într-o postare pe pagina sa de Facebook, pastorul îi solicită președintelui Klaus Iohannis să înceapă să facă ceva pentru poporul român, măcar „cu niște vorbe”, și să spună „clar și răspicat” că este de partea familiei, de partea normalității. 

„Nu vă este permis!

Domnule președinte Klaus Iohannis, 

Ați auzit-o de mai multe ori în ultima perioadă. Cei care v-au respectat și v-au votat s-au săturat de fapte care nu se văd. Ne-ați promis fapte, dar nu le vedem. Vă vedem în delegații, vă vedem la întâlniri despre care nu știm cu ce ne avantajează, dar nu vedem fapte pentru binele poporului român. Poporul acesta are niște valori pe care cred că le cunoașteți sau ar trebui să le cunoașteți. Poporul acesta v-a oferit un vot pentru schimbări în bine. Poporul român a așteptat și continuă să aștepte ceva de la dumneavoastră. Vă spunem sincer că ne-am cam săturat de absenteism. Chiar dacă ne-ați promis fapte, vă rugăm frumos să începeți cu niște vorbe. 

În calitate de președinte al României, vrem să spuneți clar și răspicat că sunteți de partea familiei, că sunteți de partea normalității și că nu doriți să lăsați în urma mandatului o țară cu mai multe păcate legalizate.

Pentru că NU ne putem permite să nu fim sinceri, v-o spunem direct: Dacă nu ieșiți dumneavoastră să vă exprimați pro creștinism, vom ieși noi să ne exprimăm pro schimbare, inclusiv a dumneavoastră. Ne întrebați cine nu vă permite absenteismul, tăcerea? În primul rând nu ni-l permite niciunuia Dumnezeu. El este Creatorul familiei și nu ne permite să facem din ea ce dorim noi. El este Creatorul legilor corecte și nu ne permite să le folosim greșit. El este Creatorul Bisericii și nu îi permite să fie și să facă ce vrea ea. El este Stăpânul Universului și nu ne permite să îl profanăm cum dorim. De altă parte, oricât de neplăcut ar suna, vrem să vă spunem că nu vă permitem nici noi, cetățenii acestei țări. Câtă vreme suntem aici, câtă vreme suntem cetățeni care iubim țara, muncim, ne plătim dările, ne împlinim îndatoririle, câtă vreme vrem să rămânem aici nu vă putem permite să ignorați sau chiar să vă bateți joc de credința noastră, de convingerile noastre și de valorile noastre. Dacă nu vă pasă de noi, nici nouă nu ne va păsa.

Ne rugăm pentru binecuvântarea dumneavoastră, dar și pentru curajul de a fi de partea adevărului și de a-l mărturisi indiferent de riscuri”, scrie pastorul baptist Viorel Iuga.