ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 16 iulie 2015, preşedintele Klaus Iohannis a vizitat Serbia, la invitaţia omologului său sârb Tomislav Nikolić.  A fost o vizită externă de o singură zi, în care şeful statului nu a luat şi presa. 
 
Preşedintele a fost însoţit la Belgrad de şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, de consilierul pe politică externă, Lazăr Comănescu, şi de consilierul pe securitate naţională, Ion Oprişor. Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului de la Belgrad, cele două părţi au discutat despre relaţiile bilaterale, cooperarea la nivel regional şi integrarea europeană a Serbiei. De asemenea, delegaţia română şi cea sârbă au vorbit despre cooperarea în domeniul energiei şi cu privire la construirea autostrăzii Belgrad-Timişoara.

Conform unor surse din delegaţia sârbă, după ce şeful statului român, Klaus Iohannis, şi omologul său de la Belgrad, Tomislav Nicolici, ar fi părăsit şedinţa de lucru, consilierul prezidenţial Dan Mihalache ar fi adormit. Mai mult, un membru al delegaţiei sârbe a realizat câteva fotografii în care Dan Mihalache pare să fi adormit chiar în timpul întâlnirii cu delegaţia ţării gazdă, informează Adevărul, citând publicaţia Click.ro.

Sorin Dan Mihalache a fost numit secretar general al Guvernului Victor Ponta în 2012. Între 2001 şi 2004 a fost consilier al premierului Adrian Năstase în Guvern. 

Din 2004 până în 2008, a deţinut un mandat de deputat PSD în Parlamentul României, circumscripţia nr. 26, Maramureş. În 2009, a devenit Director de comunicare şi strategie în campania electorală prezidenţială a lui Crin Antonescu, al cărui consilier politic a devenit începând cu anul 2010. 

În 2014, Dan Mihalache a fost numit şeful cancelariei prezidenţiale a lui Klaus Iohannis.