ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Încă un politician britanic îi jignește grav pe români. Poate că românii și bulgarii nu sunt în stare să folosească niște telefoane mobile, dar sunt buni la culesul căpșunilor, a susținut Owen Paterson, un deputat conservator eurosceptic britanic, în cadrul unei conferințe pe tema Brexit-ului.

Referindu-se la situații din perioada în care a fost secretar de stat pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale, Paterson a explicat, potrivit b1.ro: "Cei mai supărați oameni pe care i-am întâlnit la Defra (n.red. -Departamentul pentru Mediu, Alimentație și Afaceri Rurale) erau cultivatori de fructe și legume afectați de neaplicarea Sistemului pentru sezonieri în agricultură care le permitea bulgarilor și românilor să beneficieze de cazare și mâncare pentru o perioadă limitată, în timpul sezonului, după care să revină în țările lor. Este vorba de o activitate lucrativă calificată: te trezești, culegi căpșuni, nu ai voie să îi strivești. Poate că (românii și bulgarii - n.red.) nu sunt în stare să utilizeze telefoane mobile, dar sunt buni la culesul căpșunilor; britanicii noștri nu ar face-o".

Sistemul britanic pentru sezonieri în agricultură a fost suspendat în ianuarie 2014, amintește buzzfeed.com.

Paterson este unul dintre politicienii care susțin o separare cât mai mare a Marii Britanii de Uniunea Europeană.