ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prezentatorul radio-tv, Moise Guran, a postat un mesaj pe blogul său, în care sugerează că Biserica Ortodoxă Română folosește banii primiți de la bugetul de stat pentru a finanța partide politice cu ideologii legionare.

" Să știm! Să știm cât dăm și pentru ce, cu cât finanțați trustul de presă, cum ajung banii în site-urile legionare, dacă de acolo se scurg, mai departe către un anume partid (în toate cazurile prefer termenul legionar ca să nu le fac publicitate, deși e clar că mai devreme sau mai târziu tot va trebui să îi numesc), dar am vrea să mai știm pe cine mai finanțează și firmele care primesc lucrări de investiții la Catedrală și la celelalte obiective religioase… pentru că, vedeți, așa e în democrație", a scris Guran pe blog.

 
Articolul a primit o replică promptă din partea deputatului Daniel Gheorghe. Acesta i-a transmis lui Moise Guran că ar fi indicată o discuție despre externalizarea profitulului realizat de bănci sau despre redevențele plătite de companii ca OMV.

OMV a fost sponsor al emisiunilor lui Moise Guran din trecut.
 
"Mi-ar plăcea să-l văd pe Moise Guran vorbind de banii care se pierd prin externalizarea capitalului din zona bancară și zona exploatării resurselor naturale ori de redevențele derizorii pe care companii publice străine precum OMV le plătesc la bugetul național! In schimb are o singura grijă, ideologică bineînțeles: banii Bisericii Ortodoxe și alte basme de marketing neocorporatist!", a scris Daniel Gheorghe pe blogul său.