ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat din Galați susține că a fost lovit cu pumnul în barbă de omul de afaceri Marius Vecerdea, finul președintelui Klaus Iohannis, la un turneu de tenis la Sibiu. La rândul său, Vecerdea afirmă că el este cel agresat de gălățean, la Poliția Sibiu fiind înregistrate plângeri din partea ambelor părți.

Gălățeanul Paul Găvănescu, în vârstă de 40 de ani, a declarat, joi, pentru News.ro, că incidentul a avut loc, la sfârșitul săptămânii trecute, pe arena centrală de tenis a Clubului Pamira din Sibiu, la un turneu la care participa fiica sa, în vârstă de 10 ani. 

La un moment dat, a susținut Găvănescu, un bărbat a început să vorbească în timpul meciului, adresând inclusiv întrebări jucătoarelor din teren, printre care se afla și fiica sa. Găvănescu a spus că i-a atras atenția bărbatului că nu are voie să vorbească în timpul unui meci de tenis cu jucătoarele, dar acesta l-a jignit și l-a lovit cu pumnul în barbă, ulterior aflând că bărbatul este Marius Vecerdea, patronul Clubului Pamira.

"Cel care mi-a aplicat lovitura este Marius Vecerdea. Mi-a dat cu pumnul în barbă, un singur pumn, cum l-am primit m-am dat înapoi și am plecat de acolo și am sunat la 112. Nu am vrut să escaladeze. Situația în momentul respectiv a fost un derapaj de-al lui. În dialog i-am cerut explicații până la urmă «cine ești de tot vorbești atât de mult pe teren, în ce calitate?». Într-un meci de tenis nu are voie să vorbească nimeni, singurii care au voie să vorbească sunt sportivii. Tot având intervențiile lui verbale în teren, până la urmă l-am întrebat «cine ești?». De aici a pornit nervozitatea și iritarea și exact când m-am apropiat lângă el mi-a spus așa cât să aud doar eu «ești un bou». L-am întrebat «dar cum vă permiteți să îmi vorbiți asa» la care urmatoarea replică a fost «ieși bă fraiere de aici» și imediat cum a terminat a și percutat. M-a lovit în barbă, m-a luat prin suprindere total", a susținut Paul Găvănescu.

Bărbatul a spus că, după ce a sunat la 112, un echipaj de Poliție a venit la locul incidentului și a dat declarații, dar nu a făcut încă o plângere, deși și-a scos un certificat medico-legal în urma loviturii primite.

"Mi-au spus de la Poliția Sibiu să aștept să mă contacteze, dar până acum nu m-au contactat. Am dat doar declarații acolo, voi face și plângere, dar aștept să mă contacteze de la Poliție, oricum am certificat medico-legal", a afirmat el.

Fost membru al Forței Civice și al PDL, Paul Găvănescu este în prezent membru PNL și intenționează să candideze pentru o funcție de consilier local în municipiul Galați. Surse din PNL spun că bărbatul se numără printre cele 60 de persoane care și-au manifestat intenția de a candida pentru funcția de consilier municipal la Galați, dar lista nu a fost definitivată, pe aceasta urmând să figureze 34 de persoane.

"Vreau să candidez. Nu știu dacă voi fi sau nu pe listă, dar nu are nicio legătură cu cele întâmplate. Nu vreau să câștig imagine pe seama suferinței fetei mele", a susținut Găvănescu. 

La rândul său, omul de afaceri sibian Marius Vecerdea, care este antrenorul personal de tenis al președintelui Klaus Iohannis, dar și finul acestuia, a afirmat, într-un comunicat de presă, că el este cel agresat și amenințat.

Vecerdea a precizat că a depus o plângere la Poliție și un memoriu la Federația Română de Tenis, în care a solicitat sancționarea lui Paul Găvănescu, pentru săvârșirea unor "acte de agresiune incompatibile cu lumea sportului".

În memoriul care a fost transmis și presei, Marius Vecerdea a povestit incidentul. El a explicat faptul că urmărea un meci de tenis dintre o echipă din Sibiu și una din Galați, iar mama unei fetițe din Galați le-a oferit constant indicații jucătoarelor, el atrăgându-i atenția că acest lucru este interzis de regulament.

Vecerdea a susținut că femeia l-a ignorat, iar el a vrut să anunțe arbitrul oficial, când Paul Găvănescu l-a agresat.

"Fiind în picioare, iar eu pe scaun, m-a prins de gulerul hainei în zona din spate, lovindu-mă prin această acțiune în zona cefei. În încercarea de a-l îndepărta, el fiind literalmente deasupra mea în picioare, iar eu în continuare șezând pe scaun, am ridicat mâna apărându-mă și îndepărtându-l de mine, printr-un gest ferm cu palma deschisă. Domnul Găvănescu a fost apoi oprit de la încercarea unui nou atac asupra mea, de trei domni care mi-au sărit în ajutor. În continuare am rămas într-o poziție defensivă, fără să mă ridic de pe scaun", a povestit Vecerdea în memoriu.

În plus, Vecerdea a susținut că Paul Găvănescu l-a amenințat, motiv pentru care a apelat numărul de urgență 112 și a solicitat un echipaj de Poliție.

În comunicatul de presă, Marius Vecerdea a afirmat că nu își explică gestul lui Paul Găvănescu, decât prin intența de a obține publicitate.

"Nu îmi explic această acțiune de dezinformare a domnului care m-a agresat pur și simplu de față cu mai multe persoane, decât prin faptul că urmărește un câștig de imagine. Este, de fapt, o campanie electorală ascunsă ținând cont de faptul că urmează să candideze pe listele unei formațiuni politice la Primăria Galați", a scris Vecerdea în comunicat.

El afirmă că va continua acțiunea împotriva lui Paul Găvănescu în instanță, acuzându-l de "denigrare".

Reprezentanții Poliției Sibiu au confirmat că a existat un apel pe numărul 112 care a sesizat incidentul.

"La fața locului s-a deplasat un echipaj al Poliției municipiului Sibiu. Ambele părți au formulat plângere una împotriva celeilalte pentru loviri și alte violențe. În plus, una dintre persoane a depus plângere și pentru amenințări", a declarat Luciana Balteș, purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Sibiu, precizând că în cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală.