ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Steve Bannon, fostul consilier și strateg al Președintelui SUA, Donald Trump, va sosi la București în această iarnă, anunță Cătălin Tache, jurnalist la cotidianul Național.

Acesta susține că mișcarea naționalistă pan-europeană a lui Bannon, „The Movement”, și-ar fi început activitatea și-n România, începând cu luna trecută. Mai precis, este vorba despre operațiuni de sondare a opiniei publice în ceea ce privește personalitățile care ar urma să creeze noul pol conservator-naționalist din România.

Conform lui Tache - care trebuie spus, nu prezintă nicio dovadă în sprijinul afirmațiilor sale -, noul partid eurosceptic va participa chiar la alegerile europarlamentare din 2019, urmând apoi să aibă un candidat la Președinție.

Jurnalistul de la cotidianul Național mai spune că Bannon va fi sprijinit în activitatea sa de noul ambasador american de la București, Adrian Zucherman. Conform sursei citate, Bannon va beneficia de sprijinul tacit al PSD.
 
Steve Bannon este fost redactor-șef al publicației conservatoare Breitbart.com și a fost unul dintre liderii de campanie ai Președintelui Donald Trump. Ulterior, Trump l-a eliberat din funcție pe Bannon, iar acesta a pornit printr-un turneu european pentru a pune bazele unei mișcări naționaliste pan-europene, The Movement („Mișcarea), cu scopul declarat de a lupta împotriva rețelei „societății deschise” a lui George Soroș.
 
Matteo Salvini, Ministrul de Interne al Italiei și belgianul Mischael Modrikamen, s-au arătat interesați de proiect.