ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protosinghelul Caliopie, responsabilul pentru Catedrala Regală de la Curtea Argeș, a vorbit, într-un interviu pentru presa locală, despre scenariul înmormântării regelui Mihai, precizând că principele Radu Duda i-a transmis că starea de sănătate a fostului suveran este într-o continuă degradare.

Responsabilul pentru construcții și probleme de patrimoniu în cadrul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului a declarat, pentru Jurnalul de Argeș, că încă din toamna anului trecut s-au făcut scenarii pentru înmormântarea unui membru marcant al Casei Regale, toată lumea crezând că este vorba de rege.

"Vă spun sincer că un scenariu am făcut pentru unul din membrii marcanți ai Casei Regale, fie regele, fie regina. După semnalele date, noi am crezut că acest scenariu se va adresa regelui. S-a întâmplat cum știți. Am făcut anumite scenarii încă din toamna anului trecut”, a declarant Caliopie.

Protosinghelul Ichim Caliopie a mai afirmat că principele Radu Duda i-a transmis că starea de sănătate a regelui Mihai este într-o continuă degradare, existând posibilitatea ca acesta să moară până la sfârșitul acestui an sau până la începutul anului viitor. Acest lucru, mai spune reprezentantul Arhiescopiei Argeșului și Muscelului, poate fi intuit și prin prisma faptului că regele nu a putut participa la înmormântarea reginei Ana.

"Am vorbit chiar eu personal cu principele Radu care mi-a explicat că starea de sănătate a regelui este într-o continuă degradare. Adică posibilitățile fizice scad pe zi ce trece. El nu poate să estimeze în mod concret, pentru că nu poate să o facă, când va fi acest deznodământ. Dar semnalele nu sunt pozitive așa încât, din nefericire, anul acesta poate să se încheie și cu celălalt eveniment. Dacă nu anul acesta, atunci poate la începutul anului următor. Nu știm exact. Până la urmă, noi credem în Dumnezeu și Dumnezeu este cel care hotărăște. Este și de intuit treaba asta, având în vedere că regele nu a putut să participe la evenimentul major, ultim din viața femeii iubite și a mamei copiilor lui. Am convingerea că dacă ar fi putut cu adevărat să participe la acest eveniment, cu siguranță Regele Mihai participa”, a mai spus Caliopie.