ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liviu Dragnea a fost cel care a negociat faimosul pact de coabitare cu Traian Băsescu. Așa afirmă fostul premier Victor Ponta, care ține să sublinieze că el doar și l-a asumat, informează dcnews.ro.

„Când iei singur deciziile inevitabil unele sunt bune, altele mai puțin bune, doar că trebuie să ți le asumi și nu trebuie să le lași pe alții. Eu am avut prostul obicei să-mi asum eu tot. De exemplu, faimosul pact cu Traian Băsescu. Mi l-am asumat eu. De scris și de negociat, l-a negociat Liviu Dragnea și a fost prezent cu mine acolo.” a dezvăluit Victor Ponta, la DCNews.

Fostul premier a adăugat că Liviu Dragnea și Iulian Chifu, fost consilier prezidențial, au negociat termenii pactului de coabitare.

„Ei au pregătit draftul și noi am mers acolo”, a adăugat Victor Ponta, care a continuat: ”A fost întotdeauna alături de mine, la toate deciziile, bune și rele. (…) Numirea din 2013 a doamnei Kovesi, am discutat-o amândoi, eu și Liviu, acum am rămas eu omul rău. Nu am fost doar eu, am fost doi”, spune Victor Ponta, care a atras atenția că „sunt decizii pe care le împarți cu alții, dar la un moment dat ți le asumi”.
 
Acordul de colaborare instituțională între președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta, cunoscut ca „pactul de coabitare”, a fost semnat la 12 decembrie 2012, cu cinci zile înainte de a doua desemnare a lui Ponta pentru funcția de premier de către președintele Băsescu. Documentul a fost înmânat de către Traian Băsescu și liderilor europeni prezenți la Consiliul European de la Bruxelles, din decembrie 2012. Ulterior, consilierul prezidențial Iulian Chifu a caracterizat acordul ca fiind unul de tip "win-win", în care ambele părți câștigă, deoarece pe de-o parte primul-ministru a fost relansat ca legitimitate și încredere pe scena europeană, iar, pe de altă parte, rolul și atribuțiile șefului statului au fost consacrate.