ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul premier Victor Ponta a reacționat miercuri, pe contul personal de socializare, după ce președintele american Donald Trump a promulgat noile sancțiuni economice împotriva Rusiei, care au fost adoptate de Congresul SUA pentru a pedepsi Moscova, pe care o acuză de ingerință în alegerile prezidențiale din SUA de anul trecut.

În acest context, Ponta întreabă retoric ce vor face președintele României Klaus Iohannis și Guvernul, precizând că SUA nu vor sancționa doar firmele din Rusia, ci și companiile europene care au parteneriate cu Moscova.

„SUA (principalul nostru aliat politic și militar) vor sancționa nu doar firmele din Rusia dar și companiile europene care au parteneriate cu firme din Rusia - este vorba despre giganți din energie din Germania, Franța, Italia. Respectivele țări europene (principalii noștri parteneri economici) și-au manifestat public opoziția și nemulțumirea.

Printre aceste companii europene se află și OMV (care are parteneriate cu Gazprom) - fiind însă și acționarul majoritar al PETROM și cel mai mare contribuabil la Bugetul de Stat al României.

Ce va face România? Ce va face Presedintele Iohannis? Ce va face Guvernul? Aș fi bucuros să știm și noi cetățenii României răspunsul la aceste întrebări; și mai corect ar fi să existe niște consultări publice și dezbateri urmate de decizii care au larg suport public și sunt în interesul României ..... dar să nu ne facem iluzii - la noi mai negociează câțiva domni să își facă niște poze pe care sa le dea la jurnaliștii prieteni sau pe Facebook și asta va fi poziția României!”