ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viktor Orban, premierul Ungariei, a lansat acuzații grave împotriva miliardarului american de origine maghiară George Soros pe care îl consideră unul dintre "activiştii" care încearcă să submineze statele europene prin sprijinirea refugiaţilor care vin în Europa, relatează Bloomberg, citat de Mediafax.

"Numele său este probabil cel mai bun exemplu al celor care susţin tot ce slăbeşte statele, susţin tot ce schimbă stilul de viaţă tradiţional european. Aceşti activişti care susţin imigranţii în mod necugetat devin parte a acestor reţele internaţionale de trafic de persoane", a declarat Orban într-un interviu pentru postul public de radio Kossuth.

Soros, care s-a născut în Ungaria şi este unul dintre cei mai mari filantropi din estul Europei prin intermediul fundaţiilor şi universităţii sale, sprijină organizaţiile care oferă asistenţă juridică solicitanţilor de azil.