ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Viorica Dăncilă a fost desemnată, marți de către social-democrați, să fie candidatul formațiunii, la alegerile prezidențiale au declarat surse din PSD agenției Mediafax.

Paul Stănescu și Dumitru Buzatu au fost singurii care au votat împotriva deciziei luate de social-democrații, în ședința Biroului Permanent Național au mai spus sursele citate. Hotărârea urmează să fie validată în ședința Comitetului Executiv al partidului.

Înaintea hotărârii social-democraților, primarul general al Capitalei Gabriela Firea și-a anunțat colegii în Biroul Permanent Național al PSD că își retrage candidatura la alegerile prezidențiale, au afirmat surse din partid citate de Mediafax.
 
Viorica Dăncilă a declarat, la finalul CEx al PSD de marți, în care a fost desemnată prezidențiabilul partidului, că are șanse în fața lui Klaus Iohannis și că românii pot vedea că ar putea avea primul președinte femeie.

„Cred că am șanse și în fața lui Klaus Iohannis, pentru că am demonstrat că pot fi președintele tuturor românilor. Am demonstrat că eu caut consensul, echilibrul și cred că de acest lucru au nevoie românii. Cred că perioada în care împărțim românii în partidul meu și alte partide, în Guvernul meu și alte guverne, trebuie să înceteze. Cred că pot să demonstrez că o campanie poate fi făcută pe proiecte, pe consens, pe lucruri bune pentru cetățeni și nu prin jigniri sau violență verbală. Cred că pot să demonstrez în perioada următoare că un președinte poate fi al tuturor românilor și că țara poate avea un președinte femeie. Dacă am demonstrat că pot face performanță cred că românii pot vedea că pot avea primul președinte femeie”, a afirmat Viorica Dăncilă, marți, la Parlament, întrebată dacă are șanse mai mari ca Iohannis să câștige prezidențialele.

Președintele PSD a declarat că pentru Liviu Pleșoianu a fost un singur vot în BPN și CEx al lui Dumitru Buzatu.

„Am avut un vot în CEx pentru candidatul la președinția României. Chiar dacă domnul Pleșoianu nu a fost prezent, pentru că nu e membru al BPN și CEx, le-am propus colegilor să dăm un vot și pentru Liviu Pleșoianu și am considerat important ca fiecare dintre noi să aibă susținere, să vedem ce susținere are în foruri. În BPN a avut un vot. Tot în BPN Gabriela Firea s-a retras din această cursă și a menționat că pentru noi, pentru bucureșteni, pentru PSD e foarte important să mergem uniți la alegeri. Același vot l-am cerut și în CEx. Pleșoianu a avut tot un singur vot, al domnului Dumitru Buzatu. S-a votat pentru președintele partidului, respectiv pentru mine pentru a reprezentat PSD la prezidențiale. E un vot care mă onorează, mă responsabilizează, pentru că știu că partidul pleacă dintr-o situație dificilă, dar am încredere în mine, în colegii mei, că ne vom putea mobiliza, că vom câștiga aprecierea colegilor, că vom crea un val de încredere la nivel național și că putem câștiga aceste alegeri. Sunt convinsă că atunci când suntem uniți pașii noștri vor fi temeinici”, a conchis Dăncilă