ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 Recentul comunicat al Ministerul Sănătății privind izbucnirea unei epidemii de rujeolă în România a pus pe jar părinții și opinia publică.

Principala cauză a acestei epidemii sunt "campaniile iresponsabile împotriva vaccinării copiilor", a anunțat Ministerul Sănătății.

Iată că cele mai recente date centralizate privind vaccinarea ROR arată cei mai mulți copii - peste 74% dintre ei - nu au fost vaccinați ROR în 2015 din cauza neprezentării la medic, și că doar 6.9% dintre copii nu au fost vaccinați din cauza refuzului explicit al părinților lor, scrie economica.net.

Iată cauzele nevaccinării cu ROR în 2015:

    74,5% dintre copiii eligibili să fie vaccinați ROR în 2015 nu au primit vaccinul din cauza neprezentării la vaccinare. Autoritățile nu știu DE CE acești copii nu au ajuns la un medic de familie, dar nici CINE, care este profilul acestor copii și al părinților lor și câți dintre ei sunt înscriși la un medic de familie.
    6,9% dintre copiii eligibili nu au fost vaccinați ROR din cauza refuzului explicit al părinților lor.
    6,1% dintre copii nu au fost vaccinați ROR pentru că au avut contraindicații medicale.
    6% dintre copii nu au fost vaccinați ROR din culpa medicului lor de familie; copiii nu au fost incluși pe lista de catagrafie de către medic.
    0,9% dintre copii nu au fost vaccinați ROR pentru că s-au născut în străinătate.
    0,3% dintre copii nu au fost vaccinați ROR din cauza lipsei vaccinului.

Mai multe detalii pe Economica.net

La 48 de ore de la acest veritabil strigăt de alarmă al forului condus de Vlad Voiculescu, persistă niște întrebări care au nevoie de răspunsuri.