ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii sunt pe locul doi în Europa când vine vorba de consumul excesiv de antibiotice așa că Ministerul Sănătății începe astăzi o campanie de informare legată de pericolul din spatele consumului nejustificat.

Mulți români iau medicamentele fără recomandare și fără să aibă nevoie, iar asta întărește rezistența unor bacterii. Așa se facă că infecțiile din spitale, în special cu Clostridium, devin foarte greu de învins și ajung mortale.


Organizația Mondială a Sănătății spune că este o problemă globală și că dacă nu luăm măsuri, peste 34 de ani 10 milioane de oameni vor muri răpuși de bacterii imune la antibitoce.

„Peste 90% din consum are loc în afara spitalului pentru infecții tratate la domiciliu. Prescriptorii recomandă antibiotice inutile fie din lipsa informației actualizate, fie la presiunea pacientului, persuasiunea companiilor farma. Corupția generează rezistență la antibiotice. În societatea unde există corupție, regulile sunt încălcate, nu-s respectate ghiduri, protocoale terapeutice, eliberarea medicamentelor se face fără prescripție”, afirmă Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.