ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Analizele efectuate de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au arătat că laptele de la cele două ferme care aprovizionează Lactate Brădet nu are bacteria E.coli, a declaratla Realitatea TV, președintele ANSVSA, Andrei Butaru.

Oficialul trage un semnal de alarmă și spune că fermierii români nu mai își mai pot livra laptele din cauza isteriei legate de virusul E.Coli.

"Laptele de la cele două ferme nu are E.coli. Fermierii din România au o problemă. Nu își mai pot livra laptele pentru că s-a creat panică. Să nu răspândim panică", a afirmat Butaru la postul de televiziune.

După eliminarea uneia dintre posibilele cauze ale contaminării, pe listă au rămas mai multe variante, între care manipularea pe flux, sau manipularea din transport.

Ministrul Agriculturii a spus la începutul săptămânii că o cantitate de brânză proaspătă de vacă produsă de societatea Lactate Brădet din Curtea de Argeș conține bacteria E-coli. Irimescu a explicat că a decis să divulge public numele producătorului pentru a evita alte îmbolnăviri, în condițiile în care lotul de 25 de kilograme de brânză contaminată cu E-coli nu se mai regăsea nici la fabrică, nici la unitățile de comercializare.

În urma anunțului, proprietarul Lactate Brădet, Marius Badea, a anunțat că va închide unitatea, precizând că nu știe dacă societatea își va reveni după acest caz