ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


14 decembrie 2022

Experiența zilei de astăzi: deoarece nu mă simt bine de câteva săptămâni și evident după investigații la medici de specialitate, am fost nevoită să fac o serie de analize printre care și un RMN pelvio-abdominal cu substanță de contrast. Cum statul român îți oprește bani din salariu pentru asigurarea medicală, am încercat să beneficiez de această asigurare, mai ales că nu sunt omul care să stea prin cabinete medicale sau spitale. Azi însă, o greșeală în biletul meu de trimitere, era să mă împiedice să fac RMN-ul la redus. Fiind obosită de la drum, că deh în orașul meu nu se poate face RMN și a trebuit să mă deplasez în alt oraș, mi-au dat lacrimile ptr că efectiv am obosit să mă lupt pentru drepturile mele la sănătate, care sunt plătite din salariul meu lunar, dar statul mă obligă să aștept 2 săptămâni pentru un loc liber la RMN, 1 lună pentru analize compensate, și lista continuă. Cum toată lumea spune în această perioadă de minunile de Crăciun, în cazul meu s-a produs o minune în persoana medicului ce efectua RMN-ul. Aceasta cu un simplu telefon la nu știu ce cabinet de la centrul respectiv, a rezolvat greșeala din biletul meu de trimitere și am reușit să fac RMN-ul la preț redus - 990 de lei. Altfel plăteam aproximativ 1500 de lei. Mulțumesc infinit acelui medic și personalului din centrul medical unde am fost! Mulțumesc cu mâna pe inimă prietenei mele de suflet care a sărit în ajutorul meu să îmi dea diferența de bani necesară, ptr că eu știam că plătesc altă suma, dar greșeala a schimbat toată situația! Sărbători fericite tuturor iar ție Românie, țara mea de glorii, sper să ai ce pune pe masă pentru că eu am contribuit în doar 3 săptămâni cu 3000 de lei la masa ta de Crăciun.

29 decembrie 2022

Dragă 2023, sper că vii cu mai puțină durere și mai multă dragoste!

21 ianuarie 2023 - La Spitalul Clinic Fundeni București

Fie ca forță să fie cu mine! După multe investigații și dureri, am aflat ce am. Nu e bine dar ... trebuie sa trecem și peste asta ca deh...Berbec power! Mulțumesc mult și zile binecuvântate tuturor medicilor ce au sărit să mă ajute, dar mai ales prietenilor care îmi demonstrează zilnic ca sunt în inima lor! Sper să reușesc să înving monstrul de gradul 4 cică, dar eu cred că este doar un norișor asa răzleț ce va dispărea ca prin magie. Mai am multe de făcut și refuz sa cred ca doar atât a fost din viață!

28 ianuarie

Labradorul unor prieteni buni din București a venit lângă mine când aveam o criza de durere și s-a așezat cu spatele spre mine împingându-și boticul pe mâna mea să îl iau în brațe. Am adormit și durerea a trecut repede. Animalele sunt minunate!

31 ianuarie

Azi a fost prima zi de internare pe secția oncologie. Concluzia: tensiunea mea normala este 10, acum am 14. Am plâns continuu și încerc sa nu mai plâng dar stresul este maxim. Am în salon o tânără în faza terminală care suferă enorm, plânge, se vaită. Este frumoasă deși cumplit de slabă. Privirile ni s-au întâlnit și am avut senzația că sunt eu. Am solicitat să mă schimbe deoarece stresul meu este maxim și așa mă omoară deprimarea înaintea cancerului. Am ajuns în alt salon. Dar gândul este la acei ochi. Tânăra nu avea comorbidăți, probleme de sănătate dar din octombrie anul trecut se luptă cu un cancer agresiv de pancreas. Are în istoric vaccinul anticovrig făcut. Și eu.

4 februarie

Prima ședință de chimioterapie este diferită față de tot ce am citit. Este lungă, circa 2 ore, stai întins pe un pat sau pe un fotoliu și aștepți ca licoarea din perfuzie să se scurgă în camera montată în zona pieptului. Adevărul este că m-am simțit bine după... până la ora 3 noaptea când m-au luat dureri cumplite și stare de greață și stomacul exploda. Am plâns, am solicitat analgezic și ceva ptr greață. Abia la ora 8 am reușit să mai adorm. La momentul de față mă simt umflată, încerc să îmi găsesc o poziție comodă și mă gândesc cât de frumoasă și simplă era viață mea înainte și eu mă plângeam de ea. Sfat: apreciați ceea ce aveți acum! Mâine va fi o altă zi.

17 februarie

Chimioterapia prima ședință, doză triplă. Prima săptămână eram ok, dar de vreo 4 zile sunt cu întreg corpul inflamat. Mă doare la nivel de nervi, simt agitație în tot corpul, noaptea e groaznic deoarece inflamația se acutizează, am gustul mâncării alterat și orice mănânc îmi provoacă greață. Vreau să mă simt iar bine iar toată suferință asta ma afectează psihic. E greu dar voi trece peste asta.

25 februarie

Buna dragilor! De data aceasta complicația făcută a dus aproape la coma mea. Mi-e rau, sunt încă în spital, nu știu când voi fi externata. Ideea este ca am cheltuit atâția bani ca nu le știu nr. (Drumuri, multe plăti spital privat ptr a 2-a părere, mâncare, parcări, medicamente, copil că îl mai și pe la tata dar tata pensie mica, facturile la curent, gaze care nu se opresc doar ca sunt bolnava).

Ideea este ca am rămas aproape iar fără finanțe și am nevoie de ajutorul vostru cu puținul pe care știu ca fiecare îl are. Și aici ma refer la ceilalalti care nu au donat încă. Cei care au donat mulțumesc frumos sa fiți binecuvântați sa aveți parte numai de bucurii, împliniri, realizări și tot ce va doriți bun.

Mulțumesc frumos dar trebuie sa vomit! Iar mi-e rău!

27 februarie

Bună dimineața, sunt Ciprian soțul Irinei, cu enorm regret va anunț ca soția mea a decedat în aceasta dimineața 27.02.23.

După ce vor fi stabilite detaliile pentru următoarele zile le voi posta atât aici cât și pe profilul meu.

Dumnezeu s-o odihnească!

Bună seara, mâine 28.02.2023 soția mea va fi depusa la catedrala Sf. Nicolae din Tulcea după ora 15:00.

Cine nu poate sa ajungă, înmormântarea va fi in data de 02.03.2023, joi la ora 12:00.

Cu un PS din amintirile Innei:

1 iunie 2022

Deși ai crescut cu viteză și acum nici cu tocuri nu te mai ajung, tu vei rămâne minunea mea mică, pentru că ai venit exact ca o minune...

Și unul din cântecele ei preferate:

Acest caz a fost preluat de pe pagina publică a tinerei Inna-Irina. Dumnezeu să o odihnească în pace!