ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Situație inexplicabilă la Spitalul Filantropia din Craiova. Un bebeluș de numai patru zile ar fi fost externat, însă mama lui nu. Incredibil este faptul că atunci când mama a spus că va pleca din spital împreună cu bebelușul, o asistentă ar fi amenințat-o că o să cheme poliția, scrie jurnalulolteniei.ro.

Managerul spitalului ar fi reușit să pună punct acestor neînțelegeri și până la urmă mama a putut să plece cu bebelușul ei acasă.

Andreea Stoica s-a internat marți la Spitalul Filantropia din Craiova, unde a născut natural un băiețel și, după trei zile de internare, pentru că erau perfect sănătoși, atât mama, cât și copilul, ar fi trebuit externați.

„Vineri mi-au spus că ne mai țin o zi. Până sâmbătă. Am intrebat dacă e ceva cu copilul. Mi s-a spus că nu, dar că mai stăm o zi. Am acceptat să plecăm sâmbătă. Dimineața m-am dus să fac actele de externare. Mi s-a spus că cel mic este externat. Poate pleca. Eu însă nu. Cum poate copilul să plece totuși singur? La patru zile de la naștere?”, spune femeia.

Cum la patru zile copilul nu merge, nu poate ajunge singur acasă, ba, mai mult, este dependent de mamă și laptele matern, tânăra le-a spus asistentelelor că va pleca, cu sau fără acordul lor.

„Le-am spus că plec. Dacă cel mic este externat, eu am plecat. O asistentă mi-a zis că dacă plec, în trei ore va suna la poliție. Nu știu pentru ce, dar m-am oferit să sun eu la poliție și să mă auto-denunț pentru ca să îmi iau copilul acasă", a mai spus proaspăta mămică.

„Medicii nu au comunicat între ei. Este o nebunie și o lipsă acută de comunicare. Dacă băiatul a fost externat, trebuie, obligatoriu, externată și mama, mai ales că aceasta este sănătoasă. Voi vedea cu exactitate ce s-a întâmplat", a explicat un reprezentant al spitalului.