ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vă vine să credeţi că un medicament poate ajunge să coste peste 50.000 euro în România, asta în condiţiile în care acelaşi medicament costă 790 de Euro/pacient în Egipt şi 6750 de Euro/pacient în Brazilia?
 
Cele mai scumpe medicamente din lume, folosite la vindecarea hepatitei C, au intrat pe piaţa din România la preţul de de catalog 50.400 de Euro pentru un singur pacient. În prezent, Guvernul României negociază cu mai multe companii farmaceutice reducerea preţului pentru o serie de noi medicamente care vindecă hepatita C, scrie HotNews.

Iată un tabel care compară preţurile de catalog din România, cu cele din alte ţări şi menţionează şi preţurile negociate de autorităţi şi producătorii farma acolo unde ele sunt disponibile. 
 

Sursa: Hotnews

În urmă cu patru ani, compania americana Pharmasset din Princeton anunţa rezultate excepţionale pentru un nou medicament creat pentru a vindeca Hepatica C, o boală incurabilă până atunci. Fusese descoperită o nouă clasă de medicamente, numite antivirale directe. La sfârşitul lui 2013, primul medicament din această clasă, Sofosbuvir, era aprobat pe piaţa americană şi a Uniunii Europene. O cură cu aceste combinaţii de medicamente vindecă bolnavul după 12 săptămâni. Preţul iniţial oferit de producători în Statele Unite a fost de 75.000 de euro pentru fiecare pacient, adică 1.000 de euro pilula.

Costul minim de producţie pentru o cură completă de 12 saptamani este de 90 de euro pentru Sofosbuvir şi 115 – 240 de euro pentru Simeprevir, conform calculelor unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, publicat în februarie 2015. Rezultă că medicamentele se vând cu de 200 până la de 500 de ori mai mult decât preţul de producţie.