ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri, 9 decembrie, de la ora 16:00 va avea loc dezbaterea publică privind proiectul de Buget pentru 2016.

La eveniment vor participa cetățeni, 13 reprezentanți ai instituțiilor publice și 84 de reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale sau societăți comerciale, a anunțat Guvernul României.

Într-un comunicat postat pe siteul său oficial, Asociația Pro Vita București a anunțat că a cerut Guvernului să nu mai finanțeze avorturile, anticoncepționalele și fertilizarea în vitro. Suma, care este de ordinul milioanelor de euro ar putea fi redirecționată "către acoperirea teritorială cu servicii integrate în direcția afecțiunilor cum ar fi prevenirea și tratarea obezității infantile sau depistajul precoce al surdității prin screening neonatal".

În argumentul Asociației Pro-Vita se explică:

"Sarcina nu generează morbiditate sau mortalitate maternă, ci este o stare naturală a femeii, care este echipată anatomic pentru sarcină și tot ceea ce ține de reproducere. Dimpotrivă, avortul ("întreruperea" sarcinii) prezintă riscuri deosebite pentru sănătatea femeii, fizică și psihică, pe termen lung. 

Administrarea de contraceptive nu este un tratament, în care să se pună deci problema raportului risc/beneficiu al medicamentului sau al produsului administrat și nu previne nicio boală, având în vedere că sarcina nu este o boală, ci o stare fiziologică normală. Mai mult, administrarea contraceptivelor este legată de riscuri serioase pentru sănătatea și chiar viața femeii.

În urma tratamentelor FIV vor fi suprimați, direct prin distrugere sau indirect - prin folosirea lor în cercetare, foarte mulți embrioni, ceea ce înseamnă moartea a tot atâtea ființe umane aflate în stadiul incipient al existenței lor.În plus, în toate cele 3 cazuri se comite un abuz prin încălcarea libertății de conștiință a contribuabililor creștini și nu numai, care nu pot fi de acord cu o astfel de utilizare a fondurilor colectate la bugetele Sănătății.

Întrucât banul public trebuie să contribuie la creșterea calității vieții și a gradului de sănătate al populației și nu la suprimarea vieților umane, la expandarea riscurilor de îmbolnăviri și patologii, opțiunile precizate (avortul, contraceptivele și fertilizarea in vitro) trebuie să rămână, inclusiv în ce privește aspectele financiare, în sfera privată".