ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Copiii noştri sunt tot mai stresaţi. Neurologii se confruntă cu multe cazuri de copii care se plâng de dureri de cap. Printre cauze, presiunea de la şcoală şi volumul mare de teme. Specialiştii recomandă mai multă joacă şi odihnă. 

Durerile fizice, dureri de cap, stări de greaţă, pe care copiii le manifestă fie înainte de teme, fie înainte de a pleca la şcoală - sunt simptomele copiilor stresaţi, care apar de la vârste tot mai mici. Îngrijoraţi, părinţii ajung să ceară sfatul neurologului, când durerile de cap persistă.

"Am avut pacient care lua lecţii de speedcubing, lua lecţii de pian, lua lecţii de engleză, de franceză şi de germană. În clasa întâi. Ei aşa îşi arată stresul, prin boală", susţine Dr. Eugenia Roza, neurolog la Spitalul "Dr. Victor Gomoiu", Bucureşti, potrivit tvr.ro.

De cele mai multe ori, anxietatea de performanţă apare din cauza volumului prea mare de teme de la şcoală. În alte cazuri, însă, copiii sunt stresaţi şi din cauza părinţilor sau chiar a profesorilor, care le cer tot mai mult.

Un părinte: "Muzică, balet, limbi străine urmează. Trebuie să facă, decât să bată mingea sau să joace şotronul".

Reporter: "La ce mai merge?" Un părinte: "La robotică şi o să meargă la informatică. Şi engleză. La matematică şi la engleză". 

Diana Stănculeanu, psihoterapeut, "Salvaţi Copiii": "Orice copil, indiferent de vârstă, chiar dacă între timp a devenit elev, trebuie să se joace în continuare, trebuie să se odihnească. Sunt două activităţi cu impact foarte puternic pe dezvoltarea lor emoţională. Un copil de la care se cere doar învăţat va ajunge foarte repede să refuze activitatea de învăţare şi să o desconsidere". 

Părinţii sunt sfătuiţi să petreacă mai mult timp cu copiii lor şi să nu le mai încarce timpul liber cu activităţi extraşcolare. Cel mult două cursuri pe săptămână şi doar ce le place.