ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE Șefa Secției de Nefrologie a Spitalului Marie Curie, Mihaela Bălgrădean, a declarat că dintre cei șapte copii rămași internați, doi de la Terapie Intensivă au fost transferați la secția de Nefrologie, precizând că în ceea ce privește cazul de la Bacău nu se poate confirma sindromul hemolitic uremic.

În ceea ce privește cazul fetiței în vârstă de un an și o lună, de la Bacău, Mihaela Bălgrădean a precizat, sâmbătă, într-o conferință de presă, că nu se poate confirma sindromul hemolitic uremic din mai multe motive. "A debutat în urmă cu două săptămâni, a fost tratat la domiciliu, s-a mers într-un laborator privat unde s-au făcut niște investigații și se confirmă doar o parte din diagnosticul sindrom hemolitic uremic.

Este vorba de un copil de 1 an din orașul Bacău, care ieri a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Bacău, fiind transferat, în aceeași zi, la Spitalul de Pediatrie din Iași în cadrul secției de nefrologie.

Potrivit DSP Bacău, copilul a manifestat boala diareică acută cu debut în data de 4 februarie, pentru care a primit tratament antibiotic timp 3 zile în regim ambulatoriu. Inițial, evoluția a fost favorabilă, dar starea de sănătate a copilul s-a înrăutățit în ziua de 18 februarie.

Potrivit recomandărilor Ministerului Sănătății, DSP Bacău a început investigația epidemiologică efectuând inclusiv anchetă alimentară. Copilul a ajuns la Spitalul de Pediatrie Iași în jurul orei 20:00, urmând să fie recoltate probe pentru a se stabili clar cauza apariției sindromului.