ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avem soluții dezinfectante diluate de 10 ori în spitale...Cine ne garantează că nu cumpărăm masiv pilule placebo din farmacii?

Halucinant cazul firmei care vindea soluții de dezinfectare diluate de până la 10 ori în spitale. Practic, la fel de eficiente ca apa și săpunul dar, evident, cu mult mai scumpe. Și când spun halucinant includ aici și sursa dezvăluirilor. Nu un organism de control al Ministerului Sănătății, nu o autoritate de luptă împotriva marii corupții, nu un serviciu de informații, ci un ziar de sport! A trebuit să existe o anchetă jurnalistică, cu mijloacele modeste de care dispune o echipa de ziariști, pentru a afla că împăratul e gol și existența unor bacterii tot mai rezistente în spitale are și o altă explicație decât indolența personalului. Anchetă GSP dă câteva palme pe obrajii următorilor:
Ministrul Sănătății, același tehnocrat care a gestionat execrabil scandalul morții bebelușilor din Argeș. Până acum a fost ocolit de remaniere, din rațiuni care scapă opiniei publice.
 
"Corupția ucide” a fost un slogan care a mers de minune când a fost vorba de înlocuirea unui Guvern care nu mai îndeplinea criteriile celor care trag din umbră sforile în țara asta. Ce părere aveți, ani buni de livrare a soluțiilor diluate pentru dezinfectarea spitalelor ar fi putut face mai multe victime decât cazul Colectiv? Cum a fost posibil ca noul ministru, tehnocrat de meserie, om venit din sistem, în cele mai bine de 6 luni de mandat, să nu afle că nu există organisme care să verifice conformitatea articolelor (medicamente, echipamente) livrate spitalelor de stat? Cum e posibil ca o firma privată să comande o singură dată analizele de verificare,doar  la autorizare, și asta într-un laborator pe care îl controla, cum s-a dovedit din ancheta GSP? Nu mai insist, pe Facebook nu s-a dat consemnul " Jos Guvernul, corupția ucide”, nu e momentul...

Fanilor privatizării în Sănătate. Da, era o firma privată Hexi Pharma. Și livra soluții dezinfectante atât la stat cât și la privat. Dacă ar fi fost una de stat, măsluirea compoziției ar fi fost considerată căpușare în interesul șefimii, că așa e la stat. Acum ce să mai spunem? Așa e la privat?
Admiratorilor serviciilor de informații și organelor anticorupție. Ce au păzit DNA și SRI în toți acești ani? Știm, când e vorba să pună jos politicieni, e ușor și merge uns doar cu denunțuri. Uite că au avut și GSP-iștii un denunțător, cum de n-o fi ajuns niciunul la DNA? Ne amintim brusc cum s-a împotmolit dosarul EADS, ce pedepse s-au dat în prima instanța în cazul Microsoft...Vedem cum distribuțiile de utilități ne umflă facturile dar singurii care mai intervin în folosul buzunarului contribuabilului rămân tot din zona autorităților de reglementare, DNA nu știe cu se mănâncă energia. Da, corupția din mediul privat nu pare o miza pentru organe, iar când investitorul e străin le cuprinde așa o timiditate....Apropo, cumpărarea de armament second-hand din Vest doar ca să ne dăm mari pe sub nasul rușilor și să-și înnoiască stocurile niște armate mai serioase ar putea intra vreodată la corupție, măcar după ce terminăm complet cu clasa politică?

Celor care cred că suntem oarecum protejați, că cineva verifică la un moment dat conformitatea. Nu, nu există așa ceva! Putem paria că medicamentele cu care ne îndoapă medicii, uneori după ce au fost plimbați pe la seminarii de prezentare și congrese din străinătate pe banii producătorilor, sunt altceva decât banal placebo? Cine verifică dacă sunt conforme, dacă toate ingredientele au compoziția și ponderile anunțate în prospect? Păi, dacă nu există autoritate de stat care să o facă în cazul spitalelor, deși mai există ceva laboratoare de verificare prin România, care e răspunsul aici? Mâncarea, băuturile alcoolice, îmbrăcămintea (cât înseamnă 100% bumbac, 50% e bine?), gadgeturile (telefoanele mobile vin cu o declarație de conformitate, nu există un institut independent pe plan local unde să se certifice puterea radiației...), etc, etc, etc? Oricum, bine că avem Guvern tehnocrat, le va rezolva pe toate până la alegeri..Dacă nu, se impune un nou mandat, tot e Premierul în plină campanie de imagine, stă chiar la stopuri în calitate de pieton....