ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dacă vrei să te bucuri de cele mai bune fructe şi legume, este foarte important să ştii să le cumperi. Iată câteva criterii care te ajută să le alegi pe cele mai proaspete şi mai bune ca gust.

1. Greutatea: cu cât sunt mai grele, cu atât sunt mai gustoase

Această "regulă” este valabilă atât în cazul fructelor, cât şi în cel al legumelor. Greutatea este semn că sunt suculente şi că sunt foarte aromate.

2. Culoarea: cu cât este mai aprinsă, cu atât este mai bine

Caretenoidele sunt antioxidanţi prezenţi în fructe şi legume, care le conferă acestora culoare. Aşadar, cu cât acestea sunt mai puternice, cu atât vor avea un gust mai bun şi vor fi mai pline de nutrienţi.

3. Forma şi mărimea: nu respinge "ciudăţeniile”

Chiar dacă fructele şi legumele de la piaţă nu arată perfect, ca în manuale, asta nu înseamnă că nu sunt bune. Din contră. Înseamnă că sunt naturale, că au fost lăsate să crească în voie şi, cel mai probabil, vor fi foarte bune la gust.

4. Au frunzele laolaltă

Legumele care vin în multe straturi, precum andive, anghinare, ţelina, varza, varza de Bruxelles, fenicul sau ceapa, trebuie să fie cât mai compacte. Este valabil şi pentru broccoli, conopida, sparanghel.

5. Pielea: netedă şi fermă

 Textura şi calitatea cojilor de fructe şi legume este extrem de importantă. Aici este cea mai mare concentraţie de nutrienţi.

6. Rădăcinoasele: să nu fie moi

În cazul cepei, morcovilor, cartofilor, sfeclei şi al altor legume din clasa rădăcinoaselor, cu cât sunt mai tari, cu atât sunt mai bogate în nutrienţi, mai proaspete şi mai suculente.

Sursa: Foodstory.ro