ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Așa cum au anunțat, Ministrul Învățământului și Ministrul Sănătății s-au pus de acord din punct de vedere birocratic și au emis mult așteptata adeverință medicală ce înlocuiește analizele cerute la înscrierea copiilor în gradinițe sau școli. Aceasta conține trei pagini, reprezentând avizul epidemologic, adeverința medicală propriu-zisă și fișa de vaccinări a copilului, informează Monitorul de Vrancea.

Adeverința va fi completată de medicul de familie și va fi necesară oricărui copil care intră într-un nou ciclu de învățământ, adică în grupa 0, clasa I, clasa a V-a și clasa a IX-a.

Noile formulare au fost transmise medicilor de familie și medicilor școlari de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din fiecare județ, medicii având obligativitatea de a emite numai acest tip de document pentru înscrierea copiilor în noul ciclu de învățământ.

În rubricile din noile formulare se va specifica pe lângă numele și prenumele copilului, și dacă acesta suferă de astm bronșic, otită sau alte afecțiuni, precum și greutatea sau înălțimea. Copiilor peste trei ani va trebui să li se măsoare  tensiunea arterială.
 
Tot în aceste formulare medicul de familie va face și recomandările legate de activitatea fizică sau acuitatea vizuală. Ordinul de Ministru 1002/5057/2015 reglementează îndatoririle medicilor de familie cu privire la aceste adeverințe.