ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


OMS trebuie trasă la răspundere pentru recomandarea sa lipsită de etică, prin care a sacrificat pacienții suspectați de covid, prin utilizarea ventilației mecanice ca strategie de atenuare a infecțiilor, scrie Dr. Joseph Mercola, într-o nouă analiză, preluată de LifesiteNews, pe care o redăm mai jos.  

În câteva săptămâni de la izbucnirea pandemiei, a devenit evident că practica standard de a conecta pacienții cu COVID-19 la ventilația mecanică însemna o condamnare la moarte; 76,4% dintre pacienții cu COVID-19 (cu vârste între 18 și 65 de ani) din New York care au fost plasați pe ventilatoare au murit. Printre pacienții de peste 65 de ani care au fost conectați la ventilație, rata mortalității a fost de 97,2 la sută.

Recomandarea de a conecta pacienții cu COVID la ventilația mecanică, recomandare considerată drept răspuns în primă linie, a venit de la Organizația Mondială a Sănătății, care se presupune că și-a bazat îndrumările pe experiența și recomandările medicilor din China. Dar conectarea la ventilație a pacienților cu covid nu a fost recomandată fiindcă ar fi crescut șansele de supraviețuire. Potrivit Dr. Mercola, măsura a fost aplicată pentru a proteja lucrătorii din domeniul sănătății prin izolarea virusului în interiorul mașinii de ventilație.

Datele arată că aproximativ 10.000 de pacienți au murit cu COVID în spitalele din New York, după ce au fost plasați pe ventilatoare, în primăvara anului 2020. Alte zone metropolitane au înregistrat, de asemenea, creșteri masive ale numărului de decese în rândul persoanelor mai tinere care prezentau un risc scăzut de a muri din cauza COVID. Este foarte probabil ca multe dintre aceste decese să fi fost rezultatul ventilației mecanice.

OMS trebuie trasă la răspundere pentru recomandarea sa lipsită de etică de a sacrifica pacienții suspectați de covid, prin utilizarea ventilației ca strategie de atenuare a infecțiilor, mai ales având în vedere că acum urmărește să obțină putere și autoritate unilaterală pentru a lua decizii cu privire la pandemii, fără a ține cont de deciziile de la nivel local.

Faptul de a arăta modul cum recomandarea OMS de a conecta pacienții la ventilația mecanică a dus la decese premature în rândul persoanelor care nu erau expuse unui risc mare de a muri din cauza COVID constituie poate unul dintre cele mai puternice argumente pe care o țară le poate folosi pentru a susține independența și a respinge tratatul OMS privind pandemiile.

 *
Până la începutul lunii aprilie 2020, mulți medici puneau deja la îndoială utilizarea acestor aparate, deoarece datele arătau că 76,4% dintre pacienții cu COVID-19 (cu vârste între 18 și 65 de ani) din New York City care au fost plasați pe ventilatoare au murit. Printre pacienții de peste 65 de ani care au fost conectați la aparate, rata mortalității a fost de 97,2 la sută.

Dacă aveai mai mult de 65 de ani, aveai de 26 de ori mai multe șanse de a supraviețui dacă nu erai plasat pe un ventilator. Un mic studiu din Wuhan, China, a stabilit raportul de decese la 86%, iar în Texas, 84,9% dintre pacienți au murit după mai mult de 96 de ore pe un ventilator.

Într-un videoclip pe YouTube (mai jos) postat pe 31 martie 2020, dr. Cameron Kyle-Sidell, specialist în îngrijiri de terapie intensivă în sistemul de sănătate Mount Sinai din New York, a avertizat că „trebuie să schimbăm ceea ce facem dacă vrem să salvăm cât mai multe vieți.” Sidell era ferm convins că medicii „tratează boala în mod greșit” și că a plasa pacienții covid pe ventilație mecanică este un lucru greșit.
 
 
„Operăm sub o paradigmă medicală care este eronată”, a spus Sidell. „Mă tem că acest tratament greșit va cauza un rău imens unui număr mare de oameni într-un timp foarte scurt... Această metodă care este adoptată pe scară largă chiar în acest moment în fiecare spital din țară... face de fapt mai mult rău decât bine.”

Potrivit OMS, tratamentul trebuia să includă rapid ventilația mecanică. Ideal era ca pacienții să fie conectați imediat la aparate. Însă plasarea pacienților cu covid pe ventilație nu a fost recomandată deoarece creștea șansele de supraviețuire; ci mai degrabă, pentru a proteja lucrătorii din domeniul sănătății prin izolarea virusului în interiorul mașinii de ventilație mecanică.

Utilizarea unor aparate cu presiune pozitivă a aerului mai puțin invazive ar fi putut duce la răspândirea aerosolilor infecțioși, a avertizat OMS. Cu alte cuvinte, ei au sacrificat pacienții pentru a „salva” personalul și alți pacienți, probabil non-covid. Faptul că ventilația și sedarea au fost folosite pentru a proteja personalul spitalelor a fost evidențiat de Wall Street Journal într-un articol din 20 decembrie 2020, care a menționat:

Primăvara trecută, medicii au plasat pacienții pe ventilatoare parțial pentru a limita contagiunea într-un moment în care era mai puțin clar cum se răspândește virusul, când măștile și halatele de protecție erau insuficiente.

Medicii ar fi putut folosi alte tipuri de dispozitive de susținere a respirației care nu necesită sedare riscantă, dar primele rapoarte au sugerat că pacienții care le folosesc ar putea răspândi cantități periculoase de virus în aer, a declarat Theodore Iwashyna, medic de terapie intensivă la Universitatea din Michigan și la spitalele Department of Veterans Affairs din Ann Arbor, Michigan.

La acea vreme, a spus el, medicii și asistentele se temeau că virusul se va răspândi prin spitale. „Întubam foarte devreme pacienți bolnavi. Nu în beneficiul pacienților, ci pentru a controla epidemia și pentru a salva alți pacienți”, a spus dr. Iwashyna. „A fost îngrozitor”.

După cum a remarcat sec James Lyons-Weiler într-un articol din Substack din 23 ianuarie 2023, „eutanasierea oamenilor este ilegală. Mai ales când se face în beneficiul altor pacienți. Ar trebui să se simtă ca fiind ceva îngrozitor.”

Fauci știa că ventilația face mai mult rău decât bine

Chiar și dr. Anthony Fauci, într-o prelegere la jumătatea lunii iunie 2022 (mai jos), a recunoscut că plasarea pacienților pe ventilație mecanică a făcut mai mult rău decât bine.

 
Am plasat oamenii pe ventilație mecanică foarte, foarte ușor, însă am aflat, prin experiența clinică, că ar fi fost mai bine să ne asigurăm că îi poziționăm corect în poziția culcat pe spate și nu neapărat să îi întubăm atât de ușor, ceea ce, de fapt, se poate să fi cauzat mai mult rău decât bine. Am învățat acest lucru pe măsură ce am dobândit mai multă experiență.

Cu toate acestea, recomandările guvernamentale de tratament, până în prezent, includ ventilația mecanică invazivă. Dacă Grupul de lucru privind Coronavirusul, de la Casa Albă, a știut în vara anului 2022 că ventilarea mecanică a pacienților a cauzat mai mult rău decât bine, de ce nu au instruit spitalele să nu le mai folosească? Sau, cel puțin, să recomande ferm împotriva aplicării acestei metode?

Și de ce a continuat guvernul să stimuleze financiar utilizarea ventilației mecanice după ce și-au dat seama cât de rău face? Deși multe spitale au redus utilizarea ventilației mecanice spre sfârșitul anului 2020 și mai ulterior, aceasta încă nu a fost înlocuită în întregime cu strategii non-invazive care s-au dovedit a fi mult mai eficiente.

Mulți „pacienți cu COVID” nu au avut COVID

Multe „cazuri de COVID” au fost, de fapt, pacienți care au fost testați pozitiv folosind teste PCR defectuoase. Nu aveau COVID, și totuși au fost întubați, în baza teoriei fără temei că ai puteau avea COVID-19 și puteau fi infecțioși fără simptome [„asimptomatici”].

Spitalele au primit, de asemenea, stimulente financiare masive pentru a diagnostica pacienții cu COVID – indiferent dacă aveau sau nu – și pentru a-i plasa pe ventilatoare. Totodată, au primit bonusuri pentru utilizarea remdesivirului toxic și au fost plătiți și pentru fiecare deces de Covid. Întregul sistem a fost creat pentru a recompensa spitalele pentru diagnosticarea greșită, pentru maltratarea și, în cele din urmă, pentru uciderea pacienților.

China a beneficiat, de asemenea, de recomandările greșite ale OMS. În timp ce SUA au cerut mai multe ventilatoare, spitalele din China au început să se bazeze mai puțin pe acestea și, în schimb, au fost exportate în cantități uriașe.

Câți pacienți cu COVID au fost uciși de sfaturile proaste ale OMS?

Câți pacienți cu COVID-19 au fost uciși după ce au fost plasați pe ventilație mecanică în primăvara anului 2020? Aceasta este o întrebare la care avocatul și autorul Michael P. Senger încearcă să răspundă în articolul său din 25 mai 2023 „Marea mușamalizare a deceselor cauzate de ventilatoarele mecanice”. El scrie, în parte:

… establishmentul încearcă să argumenteze că, deși ventilatoarele au fost suprautilizate în primăvara anului 2020, făcând mai mult rău decât bine…, ventilatoarele în sine nu au ucis pe nimeni. Un argument uluitor, chiar și după standardele aberante ale erei COVID.

Dar, din moment ce toți cei care susțin această narațiune susțin că nu au existat decese din cauza ventilației în primăvara anului 2020, tot ce trebuie să facem este să dovedim că au existat un număr semnificativ de decese cauzate de ventilație, iar ceea ce a mai rămas din credibilitatea establishmentului în primele luni de pandemie se evaporă.

Pe lângă dovezile anecdotice…, câteva date îngrijorătoare au arătat că au existat nu doar câteva decese din cauza ventilației în primăvara anului 2020, ci mai degrabă un număr destul de înfricoșător...

CDC raportează că 18.679 de pacienți au murit cu COVID în spitalele din New York City în timpul primăverii anului 2020. Și, conform eșantionului din JAMA, peste jumătate dintre cei care au murit cu COVID în spitalele din New York au fost plasați pe ventilatoare. În consecință, aproximativ 10.000 de pacienți au murit cu COVID în spitalele din New York, după ce au fost conectați la ventilatoare în primăvara anului 2020...

În plus, după cum Jessica Hockett a documentat meticulos prin mai multe metode, New York City a experimentat o creștere accentuată, uluitoare, a mortalității imediat după ce a impus restricțiile de lockdown și a început răspunsul la COVID, creștere care a fost diferită de cea experimentată oriunde altundeva sau vreodată.

Având în vedere singularitatea acestuia, acest eveniment înfiorător privind mortalitatea pur și simplu nu poate fi atribuit unor cauze naturale. Pe lângă munca lui Hockett, mai jos este o diagramă privind mortalitatea săptămânală în rândul pacienților spitalizați din toate cauzele din ianuarie 2018 până în aprilie 2023, împărțită între pacienții cu vârsta peste 65 de ani (linia albastră) și pacienții sub 65 de ani (linia roșie).

Această creștere a mortalității în spitalele din New York City în primăvara anului 2020, în special în rândul tinerilor, este fără egal, comparată cu orice altă perioadă, chiar dacă numărul deceselor COVID a început să crească din nou în 2021.


OMS trebuie trasă la răspundere pentru recomandarea sa lipsită de etică de a sacrifica pacienții suspectați de covid, prin utilizarea ventilației ca strategie de atenuare a infecțiilor, mai ales având în vedere că acum urmărește să obțină putere și autoritate unilaterală pentru a lua decizii cu privire la pandemii, fără a ține cont de deciziile de la nivel local.

Faptul de a arăta modul cum recomandarea OMS de a conecta pacienții la ventilația mecanică a dus la decese premature în rândul persoanelor care nu erau expuse unui risc mare de a muri din cauza COVID constituie poate unul dintre cele mai puternice argumente pe care o țară le poate folosi pentru a susține independența și a respinge tratatul OMS privind pandemiile.