ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Legea vaccinării obligatorii a pus țara pe jar. De-o parte sunt cei care susțin - cu fanatism, chiar - obligativitatea vaccinării, iar pe de altă parte, sunt cei care sunt împotriva obligativității, dar și cei care sunt anti-vaccin.

Conform versiunii oferite de autorități, declanșatorul acestui proiect de lege este o epidemie de rujeolă ce ar fi izbucnit în țară, „flagel” care s-ar fi soldat cu peste 25 de copii morți. Puțini sunt aceia care își mai amintesc că „epidemia” a fost anunțată  în premieră de ministrul Vlad Voiculescu, pe timpul Guvernului Dacian Cioloș, pe 21 septembrie 2016, răstimp în care au murit 32 de persoane.

Este interesant de remarcat că la aproape un an de anunțul Guvernului Cioloș, autoritățile au schimbat data declanșării, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) afirmând că epidemia a început pe 30 septembrie 2016, cu 9 zile mai târziu decât o anunța precedentul executiv. Deh...fiecare guvern cu epidemia lui! 

Colega mea, Adriana Oprea-Popescu, scria într-o analiză excelent documentată: „Autoritățile, prin vocea prezentatoarelor de știri de la tv, ne informează, de fiecare dată când mai apare câte un deces: „copilul era nevaccinat”. Dar nu adaugă niciodată „era nevaccinat, pentru că afecțiunile de care suferea nu-l calificau pentru vaccinare”. Și nici „era nevaccinat, pentru că în mediul rural sugarii nu sunt luați în evidențele medicilor de familie, așa cum ar trebui”. „Era nevaccinat, pentru că nu avea vâsta necesară, iar rujeola a luat-o din spital” sau „starea sănătății copilului s-a agravat, pentru că nu a fost consultat de vreun medic și nu a primit tratamentul necesar”. Sau „a fost consultat, dar diagnosticul n-a fost cel corect”. E mai ușor și mai folositor altora să strângem toate decesele sub aceeași cauză”.

Citez din același articol: 

„În 2012, când acoperirea vaccinală cu ROR era de peste 95%, în România s-au înregistrat, conform datelor CNSCBT, 7450 de cazuri de rujeolă. Cei mai afectați au fost, ca și acum, copiii cu vârsta sub 1 an și cei din grupa de vârstă 1 - 4 ani.
 
Și, cu toate acestea, în 2012 s-a înregistrat UN SINGUR DECES! La 7450 de cazuri de rujeolă!”. 

Între timp, între septembrie 2016 și august 2017 se înregistrează 8455 de cazuri și 32 de decese! La o creștere a numărului de cazuri cu 13,5%, avem o mortalitate mai mare cu 320% mai mare. Cum se face? Fie s-a schimbat rujeola, devenind ciuma neagră peste noapte, fie oamenii mor din cauza condițiilor din ce în ce mai proaste de viață și toți morții sunt puși în cârca rujeolei, pentru a forța această lege.
 
Care variantă este mai probabilă?