ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazul copiilor din județul Argeș continuă să pună pe jar o mare parte din România. O Românie a părinților sau viitorilor părinți, a bunicilor, a copiilor, a oamenilor firești. 

În acest context, ActiveNews a intrat în posesia unei investigații realizate de Asociația pentru Protecția Consumatorilor, care, analizând informațiile apărute până acum, dar și aducând altele noi, acuză Ministerul Sănătății de mușamalizarea adevăratelor cauze care au dus la decesele celor trei copii.  

Iată investigația Asociației pentru Protecția Consumatorilor, publicată în exclusivitate către ActiveNews.ro:
 

Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România (APC România) a solicitat în data de 19.02.2016 date concrete de la autorități privind cazul tragic al bebelușilor decedați recent în condiții suspecte sau internați în stare gravă la spitalele Matei Balș și Marie Curie, furnizând articole medicale care stabilesc o corelație între Sindromul Hemolitic Uremic (SHU) și vaccinuri.  

Autoritățile au făcut la finalul săptămânii trecute o serie de declarații, oferind o teorie menită să închidă ancheta: o posibilă tulpină de Escherichia coli (E. coli) ar fi fost cauza deceselor și îmbolnăvirilor grave ale bebelușilor diagnosticați cu SHU.
 
În declarațiile sale inițiale, dl. Rafila a afirmat însă că nu ar exista decât o „asociere nefericită” între copilașii cu SHU, menționând că unii ar fi avut rotavirus, alții fuseseră testați negativ la E. coli, iar cei ce reacționaseră pozitiv la teste ar fi avut o tulpină comensală, „nepatogenă”. 

● Primul copil care a murit cu diagnostic de SHU ar fi avut „E. coli nepatogen”. E. coli nepatogen este o bacterie pe care o au în intestin peste 99% din adulți! „Există și o tulpină rară de E. coli patogenă, care secretă verotoxina Shiga  și care poate determina SHU.” (dr. Mircea Pușcașu). Conform declarațiilor oficiale și ale medicilor implicați în tratamentul copiilor, această tulpină nu a fost găsită la niciunul din copii.

„În schimb, din prospectele vaccinurilor hexavalente reiese că acestea ar conține 600 micrograme de aluminiu în doar 0.5 ml de vaccin. Conform normelor legale, cantitatea maximă admisă de aluminiu în apa potabilă este de 200 micrograme la litrul de apă, adică 200ppm, iar aceste vaccinuri conțin 1.2 milioane  ppm, concentrație de 6000 de ori(!) mai mare decât concentrația maximă admisă în apa de băut. Simptome digestive și manifestări biologice cu E. coli nepatogen sau cu alte bacterii comensale le pot dezvolta cel mult persoanele cu imunitatea distrusă, imunosupresații medicamentos, în intoxicațiile acute cu pesticide sau metale grele (de ex. prin injectarea de vaccinuri cu hidroxid de aluminiu).” (dr. Mircea Pușcașu)

● Al doilea copil care a murit cu diagnostic de SHU nu avea deloc E. coli, nici patogen, nici nepatogen. Sursa acestor informații este Agenția Agerpres, care a aflat datele analizelor copiilor de la Institutul Cantacuzino, unde au fost efectuate aceste analize. 

● Al treilea copil ar fi murit din cauza complicațiilor date de „Sindromul Hemolitic Uremic” și „nu se cunoaște cauza ca nume de microb”, conform declarațiilor dr. Mihaela Bălgrădean, șefa Secției Nefrologie de la Spitalul "Marie Curie", deci nici în acest caz - în ciuda eforturilor de a canaliza căutarea cauzei exclusiv spre microbi - nu a fost găsit niciun E. coli.

În concluzie, în ciuda declarațiilor oficiale, explicația „E. coli” nu este fundamentată medical și nici confirmată de analizele medicale ale bebelușilor. Dimpotrivă, există date solide despre corelarea simptomelor bebelușilor cu vaccinurile administrate acestora. 

Pe pagina www.romedic.ro, dr. Știuriuc Simona precizează că printre cauzele Sindromului Hemolitic Uremic se numără și vaccinurile:

Vaccinari: 
vaccin cu triplu antigen influenza 
vaccin tifoid-paratifoid tip A si B 
vaccin poliomielitic


Alte articole care arată corelația dintre SHU și vaccinuri:




În cartea profesorului german Wolfgang Ehrengut („Experiențele unui expert pentru cazuri de vătămare postvaccinală în Germania între 1955-2004”) este descris la pag. 126-127 un caz de Sindrom Hemolitic Uremic cu insuficiență renală terminală cauzat de vaccinul poliomielitic și recunoscut oficial ca și vătămare postvaccinală (Hanovra, nr. dosar 31/02/2-401 191). 


Medicul primar pediatru Emil Popa, de la Spitalul de Pediatrie Pitești, a confirmat în cadrul unei conferințe de presă din data de 26 februarie: ” Și vaccinul antipoliomielitic, care se administrează copiilor în primele luni de viață,  poate avea efecte secundare, în timp, de tipul celor care se întâlnesc acum la bebelușii diagnosticați cu sindromul hemolitic uremic. Iar unuia dintre cei doi copii trimiși recent la București i-a fost administrat acest tip de vaccin. Nu vreau să generez panică în rândul părinților. Spun doar că și această pistă ar trebui luată în considerare. Să se verifice loturile de vaccinuri.” 

Medicul spune că inclusiv domnia sa a suferit efecte adverse grave generate de un vaccin: ”În 2001, am fost paralizat, de la gât în jos, 10 zile, din cauza reacțiilor adverse date de vaccinul antigripal. La acea vreme, șefei DSP Argeș i s-a pus pumnul în gură să nu vorbească. Dacă și acum punem pumnul în gură...”


Reamintim în acest context documentul deja public, emis de compania SC Polisano SRL, referitor la înlocuirea vaccinului hexavalent Hexacima cu cel numit Hexaxim, destinat pieței din Kazahstan. Acest document, datat ianuarie 2016, a fost transmis medicilor și personalului medical din România chiar de CNAS.

Nota bene: În același document se precizează că produsul Hexaxim face obiectul unei monitorizări suplimentare, lucru marcat cu triunghi negru pe prospectul interior al produsului, și se cere în mod expres din partea cadrelor medicale o atentă monitorizare și raportare a oricăror "reacții adverse suspectate".

Conform Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor medicale, marcarea cu triunghi negru se face în cazul unor "medicamente deoarece sunt disponibile mai puține informații despre medicamentul respectiv decât despre alte medicamente, de exemplu deoarece medicamentul este nou pe piață sau pentru că exista date limitate cu privire la utilizarea sa pe termen lung". 

Deși conform adresei atașate Hexaxim ar fi identic cu Hexacima (care se află de asemenea în monitorizare, dar din 2013), Hexaxim NU are autorizație de punere pe piața UE, fiind autorizat de Agenția Europeană a Medicamentelor doar pentru țări non-UE în baza unei proceduri speciale, bazate pe o evaluare conform căreia se consideră că beneficiile depășesc riscurile produsului Hexaxim. 

Prospectele ambelor vaccinuri, Hexaxim/Hexacima, menționează ca efect advers frecvent (între 1% si 10%) DIAREEA și ca efect advers foarte frecvent (peste 10% din vaccinați) VĂRSĂTURILE. 
În cazurile din ce în ce mai numeroase în România de bebeluși internați cu Sindrom Hemolitic Uremic, debutul bolii a fost asociat atât cu diaree, cât și cu vomă. 

Literatura medicală sau prospectele vaccinurilor, în cazul de față ale vaccinului Hexacima/Hexaxim, nu conțin informații concrete despre perioada în care efectele adverse pot apărea. Astfel încât limitarea perioadei de referință pentru vaccinare în cazul bebelușilor cu SHU la 1-2 luni anterior datei internării NU este justificată medical. Această perioadă poate fi extinsă la mai multe luni (minimum 6 luni), mai ales pentru un medicament aflat în monitorizare suplimentară. 

În  acest sens reamintim criza bebelușilor vaccinați BCG (2012), care au dezvoltat limfadenite grave și TBC ganglionar după vaccin, când doctorul Gheorghe Murgoci de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” a declarat că efectele adverse pot apărea și la 5 luni de la vaccinare. 

Acest fapt este valabil și în cazul vaccinului Hexaxim, pentru care nu există încă date clinice suficiente.

Un alt aspect demn de investigat este faptul că schema națională de vaccinare prevede administrarea vaccinului hexavalent la 2 luni, 4 luni, 11 luni, însă datorită aprovizionării neregulate din ultimele 6 luni schema nu este respectată. Acest lucru poate explica apariția simptomelor la bebeluși de vârste variate, între 5-13 luni.

De exemplu, din relatarea unei mame pe Facebook, unui bebeluș de 6 luni i s-a administrat vaccinul restant de la 2 luni, iar vaccinul administrat a fost cu totul altul decât cel prevăzut în schemă. De aici reiese că vaccinurile nu sunt administrate corespunzător schemei, ci în funcție de PRODUSUL primit și de DATA de livrare a acestuia la cabinete. 

Acest aspect trebuie de asemenea investigat riguros, iar autoritățile (în special DSP-urile) trebuie să ofere informații transparente despre vaccinurile administrate bebelușilor/copiilor diagnosticați cu SHU, având în vedere că aceștia au fost singurii afectați din familiile respective, fapt care infirmă încă o dată ipoteza E. coli

În septembrie 2015 compania Sanofi Pasteur a efectuat în India un studiu clinic menit a  verifica printre altele gradul de siguranță al vaccinului hexavalent Hexaxim, produs pentru piața din Kazahstan.

Studiul efectuat pe 177 de copii vaccinați cu trei doze de vaccin a relevat o serie de efecte adverse grave printre care se numără : moarte inexplicabilă (1 participant), bronhopneumonie, șoc septic, epilepsie, diaree, vomă, infecții ale tractului respirator superior, febră etc., incidența variind între 0,56% și 21%. 

Nu trebuie neglijată nici pista tratamentelor medicamentoase (antibiotice etc.) administrate bebelușilor internați cu diaree, dar care după administrarea unor medicamente au început să vomite, după care simptomele s-au agravat tot mai mult, copiii ajungând la dializă.

***

Ca urmare a coroborării tuturor acestor date, considerăm că simptomele grave dezvoltate de bebelușii din Argeș, Bacău, Iași, Craiova trebuie investigate luând în considerare doi factori comuni esențiali: vaccinarea și tratamentul medicamentos ulterior.