ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ultima perioadă a existat un scandal în jurul Spitalului de Arși din Capitală din cauza condițiilor în care sunt ținuți pacienții și a declarației ministrului Sănătății cum că această unitate ar trebui închisă până la găsirea unei soluții pentru recondiționarea acestuia.

Doctorul Vasile Astărăstoae a povestit pe contul său de Facebook despre faptul că în urmă cu patru ani în cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iași s-a început construcția unei secții de arși, fondurile ajungând pentru realizarea a doar 70 la sută din proiect.

Senatorul Varujan Vosganian a luat legătura cu prim ministrul Dacian Cioloș și cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, pentru alocarea unei sume de trei milioane de euro pentru finalizarea acestei secții, însă nu s-a primit niciun răspuns. În schimb, ministerului Sănătății i s-au alocat 34 de milioane de euro pentru lupta împotriva corupției.

”În urmă cu 4 ani la Iași a început construcția unei secții de arși care în acest moment este realizată în proporție de 70%. Senatorul Varujan Vosganian a făcut o întâmpinare la prim-ministrul Dacian Cioloș și la ministrul sănătății Vlad Voiculescu pentru a se aloca suma de 3 miloane de euro pentru ca secția să devină funcțională în acest an. Nu a primit niciun răspuns. Aflu cu stupoare că recent au fost alocate 34 de milioane de euro Ministerului Sănătății pentru a lupta împotriva corupției. Oare 3 milioane de euro nu pot fi alocați din această sumă (care la raportare va apare drept alocare în Sănătate) secției de arși a Spitalului Sf. Spiridon Iași?”, a scris dr. Vasile Astărăstoae pe contul său de Facebook.