ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sindromul hemolitic uremic revine în județul Argeș. O fetiță de 1 an și opt luni a fost adusă în stare gravă la spitalul Marie Curie din București, iar medicii au decis montarea unui cateter pentru a începe dializa.

Potrivit datelor furnizate de prefectul județului Argeș, Cristian Soare, părinții fetiței au ajuns cu aceasta la Spitalul de Pediatrie din Pitești vineri, afirmând că au observat primele scaune cu sânge la copil în cursul zilei de miercuri.

Trei copii au murit în primele luni ale anului oficial din cauza Sindromului hemolitic uremic. Nici până astăzi părinții micuților care au murit nu au primit explicații clare despre cauza morții.

Conform unor date de la Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate, prelucrate de Școala de Sănătate Publică, anul trecut au murit nu mai puțin de 22 de copii diagnosticați cu același sindrom.