ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Corpul de Control al Prim-Ministrului a prezentat raportul verificărilor făcute în cazul copiilor internați cu afecțiuni grave, la începutul anului, la Spitalul de Pediatrie din Pitești și Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Maria Sklodowska Curie.

Raportul spune clar că există posibilitatea ca îmbolnăvirea copiilor ar fi putut contribui un lot de vaccinuri Hexaxim adus din Kazahstan. Niciun cuvânt despre Lactate Brădet.
 

Raportul scoate la lumină alte nereguli grave, cum ar fi faptul că pacienții au fost plimbați între spitale sau că în unitățile medicale s-au folosit dezinfectanți de la comapaniile Hexi Pharma și Rebemedical.

În luna februarie, trei bebeluși din Argeș au murit din cauza sindromului hemolitic uremic (SHU).

"Lipsa unei proceduri a activității de manipulare a vaccinurilor a condus la preluarea de vaccinuri de la Direcția de Sănătate Publică Argeș fără a fi transportate în aceeași zi la frigiderul din cadrul cabintului medical.

Având în vedere că, urmare a verificărilor privind stocul dozelor de vaccinuri la două cabinete medicale, s-au constatat diferențe între cantitățile raportate de către aceste cabinete Direcției de Sănătate Publică Argeș și cele existente fizic în stoc, există posibilitatea, ca și în alte cazuri, între situațiile raportate Dierecțiilor județene de sănătate publică și situația faptică a vaccinurilor aflate asupra medicilor de familie să fie diferențe privind starea vaccinurilor și cantitățile existente, iar situațiile existente la nivelul Direcțiilor județene de sănătate publică să nu corespundă realității", se  precizează în raport.
 
De asemenea, Corpul de control precizează că s-a adresat, pe 7 martie 2016, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a efectua verificări privind situația reală a stocurilor de vaccinuri existente la nivelul Direcțiilor județene de sănătate publică, a spitalelor și a cabinetelor medicale individuale, dar și calitatea vaccinurilor administrate sau aflate asupra celor abilitați să pună în aplicare programul de imunizare a copiilor. Printr-o adresă din 23 martie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a comunicat Corpului de control al prim-ministrului faptul că sesizarea "(...) a fost trimisă Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, pentru a fi avută în vedere la soluționarea dosarului nr. 202/P/2016".