ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După 12 ani de cercetare, Raluca van Staden și soțul său au reușit o invenție care poate revoluționa medicina. Aceasta a realizat un senzor care poate depista în doar șase minute celulele canceroase din sânge, anuță ProTV.ro.

Inventia a primit numeroase premii, iar acum echipa ei lucrează la realizarea unui aparat care va fi vândut în farmacii pentru ca oamenii să-și poată testa riscul de a dezvolta teribila maladie.

Senzorul este realizat din pastă de diamant și are mărimea unui bob de orez. Introdus în sângele prelevat de la pacient, spune în doar șase minute dacă are cancer gastrointestinal, ovarian, de sân sau de prostată.

Chiar dacă acest senzor nu are valoare de diagnostic, el îți atrage atenția asupra riscului de cancer, iar uneori biomarkerii apar și ca urmare a altor afecțiuni, de aceea doar medicul specialist poate pune un diagnostic clar.

Pe baza markerilor tumorali, senzorul Ralucăi detectează apariția celulelor canceroase înainte de a forma o tumoră, în timp ce tehnicile actuale de diagnosticare nu sunt atât de performante încât să descopere un cancer în stadiul de pre-tumoră.

România se află pe primul loc în Europa privind incidența cancerului de sân și în fiecare an 6.000 de paciente sunt diagnosticate, uneori prea târziu. Statistic, 70% dintre bolnavii de cancer ajung la spital în ultimele stadii ale bolii.

Descoperirea cancerului din sânge în numai câteva minute le-a adus Ralucăi și soțului ei premiul PROINVENT, trei medalii de aur și numeroase premii speciale internaționale, la saloanele de la Geneva, Bruxelles și Moscova.

 Citește AICI știrea integrală