ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


14 bebeluși au ajuns, miercuri,la spitalele din Pitești și București suspectați că s-au infestat cu o bacterie periculoasă, care a provocat decesul în cazul unuia și le-au afectat grav rinichii în cazul altora. Dintre aceștia, 12 prezintă boală diareică acută și două cazuri infecție cu rotavirus.La numai o zi,numărul copiilor bolnavi a ajuns la 27. Astfel, alți 13 copii au fost internați, în spitalele din Argeș, fiind confirmate patru cazuri de rotavirus și patru de boală diareică acută.

Deocamdată nu se știe ce a cauzat îmbolnăvirea bebelușilor. Oficialii Ministerului Sănătății și ai Direcției de Sănătate Publică Argeș  fac încă investigații. Între timp, câțiva medici argeșeni au oferit publicației Argeș Plus o variantă a adevăratei cauze a îmbolnăvirilor.

Potrivit sursei citate, până acum este clar că bebelușii nu s-au infectat în Spitalul de Pediatrie. Nu există nici vreun focar de infecție, copiii provenind din mai toate zonele Argeșului.

Mai mult, toți cei 27 de bebeluși internați la Pitești și la București au două lucruri în comun: copii sunt foarte apropiați ca vârstă , maxim o lună diferență dintre ei și au fost vaccinați împotriva hepatitei B în aceeași perioadă și, probabil, cu același lot de vaccin. Apoi, ca multe alte vaccinuri, este posibil ca acesta să le fi scăzut imunitatea micuților, de aici și această criză sanitară fără precedent în județul Argeș.

"La mine acasă, a venit o asistentă să-i facă bebelușului vaccinul împotriva hepatitei B! Se întâmpla pe data de 14 ianuarie! A doua zi, copilul începuse să se simtă rău! L-am dus la spitalul de pediatrie, loc unde s-a constatat că prezintă rotavirusul, fără să fiu sigură că l-a contactat în spital. Apoi, am ajuns cu el la București,” a declarat o mămică.

Deocamdată, nu există o poziție oficială a autorităților față de această variantă!