ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Renumitul chirurg ortoped a fost acuzat de DGA (Direcția Generala Anticorupție din Ministerul Afacerilor Interne) că practică experimente pe copii și că ar fi luat mită, fiind plasat  în arest la domiciliu. Curtea de Apel București a decis astăzi ca medicul să fie cercetat sub control judiciar.

Publicația bugetul.ro a dezvăluit o serie de aspecte mai puțin cunoscute din acest dosar. Cum este implicarea DGA, care anchetează de obicei cazurile de corupție ale angajaților MAI. Legătura se pare că este Monica Althamer, secretar de stat în Ministerul Sănătății, și voluntar în Asociația Dăruiește Viață. Aceasta este căsătorită cu Althamer Liviu Emi, care lucrează la DGA!

Un alt aspect mecunoscut până acum este legat de doctorul Cătălin Cârstoveanu, consilier al ministrului Vlad Voiculescu. Aceasta, in calitate de consilier în Guvernul României, a spus public că medicamentele din străinătate sunt mai bune și că cele românești sunt proaste. Companie de antibiotice ATB Iași a anunțat că-l dă în judecată, conflictul stingându-se într-un final. Surse medicale au delarat pentru sursa citată că între domnii Burnei și Cârstoveanu era un război rece înce de mult timp, ambiția domnului Cârstoveanu fiind de a deveni director la Marie Curie și că acesta ar face presiuni în acest sens.

Emiliana Iliescu, cazul de la care a plecat întreg scandalul și cea care spus că medicul Burnei i-a  "ciumpăvit” copilul folosind tehnici neomologate, a publicat pe 6 aprilie 2016, pe pagina sa de Facebook,  o postare de mulțumire către fundațiile Dăruiește Aripi și Dăruiește Viață și doamnelor Carmen Uscatu și Alina Vasea, cele care conduc aceste organizații. Da, este aceeași Dăruiește Viață, unde doamna Althamer este în continuare voluntar, doamna al cărui soț lucrează la DGA.

Este interesant de aflat cum a reușit Emiliana Iliescu să sune zeci de pacienți ai doctorului Burnei.

Se pare că miza întregului scandal este formularul E112 prin care sunt decontate operațiile efectuate în străinătate. Teoretic, pacienții pot accesa singuri acest formular, practic există intermediari de pacienți, numiți dealeri de pacienți, care primesc un comision de la clinicile străine.

Doctorul Burnei făcea parte din această comisie de evaluare a formularelor E112 și de multe ori considera că operațiile pot fi realizate mai bine în România, lovind în interesele unor fundații, miza fiind de milioane de euro!

Surse medicale, scrie bugetul.ro, spun că ERSTE Bank ar dori să intre pe piața asigurărilor de sănătate private și că testează terenul. Fără ași acuza pe Vlad Voiculescu, este însă important de menționat că ministrul Sănătății a lucrat la ERSTE și va lucra la ERSTE după ce va pleca din Guvern.