ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproape o sută de familii vor iniția o acțiune în justiție împotriva a patru laboratoare farmaceutice. Un proces neobișnuit pentru Franța! Acțiunea de grup va fi introdusă în septembrie de către Asociația „Autisme Vaccinations” în fața Tribunalului Regional (TGI) din Paris împotriva unor companii farmaceutice franceze, americane și engleze (Sanofi, Pfizer, Eli Lilly și GlaxoSmithKline), informează Le Parisien.

Familiile „cer compensații pentru daunele cauzate prin vaccinarea pediatrică", responsabile, conform lor, de creșterea intensivă a cazurilor de autism la copiii mici. 

Lupta acestor familii este susținută și de Martine-Odile Bertella-Geffroy, fost judecător de instrucție la secția de sănătate publică a Tribunalului Regional din Paris. Acum avocat, Bertella-Geffroy va oferi consiliere în acest dosar. „Creșterea numărului de cazuri de autism ar putea fi explicată prin vaccinare. Trebuie să cercetăm. Acesta nu este decât începutul acțiunii noastre. Nu s-a făcut nimic”, a declarat fostul judecător.

Ȋn spatele acestei acțiuni în justiție de anvergură este o femeie: Martine Ferguson André, activist și membru al Comisiei de Sănătate a Europa Ecologie - Verzii (EELV). Ea spune că fiul ei, Tom, a devenit autist după ce a primit cinci vaccinuri, la vârsta de zece luni. Principala cauză este thiomersalul, care ar fi fost detectat în sângele copiilor. Acest compus, care conține mercur utilizat drept conservant, a fost îndepărtat din vaccinuri în anul 2000, ca măsură precauție, la cererea autorităților de sănătate. La acea vreme, studiile realizate nu au concluzionat că ar fi existat vreun potențial risc.

„Vom da în judecată patru laboratoare care au comercializat aceste vaccinuri, pentru a cunoaște adevărul", declară Martine Ferguson-André. Fosta directoare generală a Fundației „Autisme” spune că, după diagnosticarea fiului ei, a devenit un avertizor, „care își pune viața în joc”. 

„Sunt norocoasă să fiu încă în viață. Pentru că primesc scrisori anonime de amenințare cu moartea, iar apartamentul meu a fost percheziționat.” 

În prezent, ea se luptă pentru a organiza proiecția unui documentar, „Vaxxed”, care susține că vaccinul ROR (rujeolă, oreion, rubeolă) este cauza autismului. Dar realizatorul acestui documentar, fostul medic Andrew Wakefield, a fost găsit vinovat de fraudă științifică în 2010.
 
Căsătorită cu un american, Martine Ferguson-André are strânse legături cu mișcarea anti-vaccinare din Statele Unite. Ea spune că acțiunea de grup din Franța este sprijinită de Robert Kennedy Jr., nepotul fostului președinte. „El a fost numit la Comisia asupra siguranței vaccinării de către Trump și va veni la Paris, în septembrie, pentru a fi de partea noastră.” 

Din 1998 și până acum, cinci studii independente realizate în SUA au arătat că nu a existat nici o legătură între vaccinare și autism.