ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ultimii ani au cunoscut o perpetuare a unei expresii profund manipulatoare, inventate de un specialist în marketing: „Vrem spitale, nu catedrale”. Această expresie căuta să pună în antiteză medicina și credința, considerându-se că una o exclude pe cealaltă.

Ultimul care afirmă falsitatea acestei concepții de marketing este profesor universitar doctor George Litaczek.

Născut în Statele Unite ale Americii, Dr. George Litaczek a studiat și lucrat în România, unde este considerat întemeietorul specialității „anestezie terapie-intensivă”.

Într-un interviu pentru ziare.com, doctorul a spus că România este dominată de o lipsă de respect pentru orice, iar „televiziunile sunt oribile, nu fac decât să creeze isterie”.

„Când mă uit la televiziuni, mă apucă groaza: e o lipsă de respect față de orice. Iar televiziunile sunt oribile, nu fac decât să creeze isterie. Cum ajunge unul ceva, dă în el, găsește-i că are 7 case, trei papuci etc! Acum văd că au o problemă și cu Catedrala Mântuirii. Religia e și ea o doctorie. Se ocupă de suflete. Când credincioșii se roagă, în lobii lor frontali a fost identificată o activitate intensă, care nu există la necredincioși”, a afirmat doctorul.

Doctorul a explicat o întâmplare pe care a trăit-o în urmă cu 10 ani.

„Toată imunitatea organismului ține de credință. Universul funcționează fără Dumnezeu. El există numai în creierul omului.

Eu am avut trăire de despărțire în două. La două săptămâni după operația de acum 10 ani, am făcut o hemoragie secundară cu trei litri de sânge pierdut, și în sala de operație mă vedeam pe mine și întreaga intervenție din tavan. Le-am descris apoi exact ce făceau fiecare. Carcasa mea era pe masă.

Și când trăiești extracorporalizarea, nu te mai poți îndoi că ești carcasa care ține de materialitate și ești om prin starea de conștiență umană care nu poate fi definită în termenii actuali ai științei. Adică sufletul și memoria din el. Creierul e doar în interfață”, a mai afirmat el.

În ceea ce privește intervenția medicilor români după dezastrul de la Colectiv, doctorul spune că sistemul românesc s-a descurcat bine.

„A fost prost interpretată. Eu zic ca medicina românească s-a descurcat foarte bine. La o ora după incendiu în spitale erau 70 de bolnavi protezați respirator. Se leagă unii ca au fost resuscitați pe trotuar. Asa se face. Intâi îl resuscitezi unde e și apoi îl miști. Prințesa Diana a fost resuscitată în mașină, intubată în mașină și abia apoi descarcerată și a ajuns vie în sala de operație.

Și nu a fost doar arsură. Fumul conține cianuri. Era deci și intoxicație foarte gravă, letală. Arsura de piele, arsură de căi respiratorii și plămân plus intoxicație cu cianuri. Nu se poate mai grav.
 
Povestea cu infecțiile e veche și eu am trăit-o de la începuturile ei. Odată cu apariția intervențiilor chirugicale și administrarea antibioticelor de rutină. Penicilină strepto primea toată lumea în post-operator și imediat s-au creat specii rezistente.

Stafilococul auriu da un sepsis cu un șoc de o gravitate extraordinară, ucide în mai puțin de o oră uneori. Primul caz major a fost la noi la Colțea în '54. Și de atunci a început colaborarea cu Matei Balș, cel după care a fost botezat Spitalul.

Continuu am avut morți și am făcut dezinfecții. Când îi aud la televizor ca întreabă cine e de vină pentru infecția intraspitalicească, îmi vine să îi strâng de gât. E de vină o atitudine generală a medicinei, care a produs germenii rezistenți la antibiotice prin utilizarea aiurea a acestora.

Se vorbește mult despre cei care au murit în spital, dar foarte puțin despre faptul ca 4 dintre cei trimiși în străinătate au murit pe durata transportului. Bolnavii aceștia nu se transportă. Ii tratezi in situ pentru că atunci când începi să tragi de ei.... După accidentul de la schi, Michael Schumacher a fost internat în cel mai apropiat spital care nu e cel mai formidabil din Franța și a stat acolo săptămâni întregi, nu l-au mutat”, a susținut doctorița.