ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avand în vedere apropiata votare a controversatului Tratat pandemic al OMS, Asociația „Medici pentru Consimțământ Informat” a adresat o cerere de informații de interes public Ministerului Sănătății. Active News prezintă cererea mai jos:

Către dna Oana Grigore
Compartiment Relații cu Presa și Relații Publice
Ministerul Sănătății
relatii.publice@ms.ro

Către dna Mihaela-Ioana Gîză
Compartiment Afaceri Europene și Relații Internaționale
m.giza@ms.ro

Solicitare informații de interes public

Subscrisa asociația MEDICI PENTRU CONSIMȚĂMÂNT INFORMAT, CIF 40210940, cu sediul în București, sector 4, prin reprezentant legal dr. Anca Nițulescu, în temeiul dispozițiilor art. 31 – Dreptul la informație - din Constituția României și ale Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public,
- referitor la negocierile în curs pentru WHO Pandemic Agreement, numit și „Tratatul Pandemic al Organizației Mondiale a Sănătății”, care urmează să fie semnat în mai 2024, în cadrul celei de-a 77-a Adunări Generale a OMS, 
- având în vedere faptul că România este membră a OMS, 

Solicităm răspuns la următoarele întrebări:

1. Cine este persoana care va semna Tratatul Pandemic al OMS din partea și în numele României, în cadrul celei de a 77-a Adunări Generale a OMS, care este programată să înceapă în data de 27 mai 2024?

2. În cazul în care există o delegație formată din mai multe persoane care va participa, în numele României, la cea de-a 77-a Adunare Generală a OMS care va începe în 27 mai 2024, care este componența nominală a acestei delegații?

3. Între 18-29 martie 2024 a avut loc, la Geneva, a 9-a întâlnire a Corpului de Negociere Interguvernamental (Intergovernmental Negociating Body), pe tema definitivării Tratatului pandemic al OMS.
Cine este persoana sau care este componența nominală a delegației care a participat, din partea României, la această întâlnire?

4. Ce amendamente a adus România, până în prezent, la variantele provizorii succesive ale Tratatului Pandemic al OMS?

Asociația MEDICI PENTRU CONSIMȚĂMÂNT INFORMAT
Prin președinte,
Dr. Anca Nițulescu

De asemenea, Dr. David Bell, fost expert la Organizația Mondială a Sănătății, a creat această scrisoare deschisă, care poate fi semnată de cei care sunt de acord cu continuțul ei: