ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicii ginecologi care lucrează în cele două maternități de stat din Timișoara refuză să facă avorturi la cerere în zilele de Crăciun și în sărbătorile legale din an, iar o parte nu fac niciodată, transmite Mediafax.

În cele două maternități de stat din Timișoara lucrează aproape 90 de medici ginecologi. O parte dintre aceștia nu mai fac deloc avorturi, în orice zi din an, iar în timpul sărbătorilor legale, toți refuză chiuretajele la cerere, invocând motive religioase. "De sărbători legale, niciodată nu se fac avorturi la cerere, niciodată. În orice sărbătoare, nu doar în sărbătoarea Crăciunului, în orice zi de sărbătoare cu roșu în calendar, sărbătoare legală, nu facem avorturi. În zilele de sărbătoare asigurăm doar urgențele. Săptămâna dinainte de Crăciun s-au făcut avorturi la cerere”, a explicat Marius Craina, directorul Spitalului Județean Timișoara și medic ginecolog la Maternitatea "Bega” din cadrul unității medicale.

De asemenea, ginecologii care lucrează în cadrul Maternității "Odobescu” a Spitalului Municipal Timișoara nu mai fac avorturi la cerere din data de 21 decembrie.