ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Izbucnirea scandalului Hexi Farma a dus la dezvăluiri de-a dreptul șocante. Zeci de mii de oameni au murit din cauza infecțiilor din spitale, pentru că dezinfectanții erau diluți și nu aveau niciun efect.

Opinia publică a acuzat lipsa de implicare a autorităților, în special a SRI, dar și tăcerea medicilor. 

Ciprian Tănăsescu, un medic din Sibiu, a publicat un mesaj dur pe Facebook, prin care atrage atenția că inclusiv chirurgii erau expuși bacteriilor.

"Sunt medic chirurg... și nu mi-am închipuit vreodată că putem fi atât de lași. Toată țara se plânge de efectele dezinfectanților diluați asupra pacienților!!!! Dar s-a gândit cineva vreun moment la noi... la medicii chirurgi??? Noi după ce operăm sau tratăm un pacient plin de germeni agresivi sau foarte agresivi!!! Noi cu ce ne protejam??? Pe noi și familiile noastre!!! Operăm între microbi care mai de care mai agresivi și ne dezinfectam cu apă??? Apoi mergem acasă la familiile noastre!!!! De noi va interesează???? Știm ca nu!!! Noi trebuie doar să fim 24 de ore la dispoziția pacienților...noi trebuie să salvăm vieți. Dar noi nu contăm.... Noi nu știm să ne apărăm ... din păcate ... noi am jurat doar să salvăm vieți", a scris Tănăsescu pe Facebook.
 
Jurnalistul Cătălin Tolontan a publicat pe tolo.ro mărturia unui important medic microbiolog care a refuzat să ia șpagă de la directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu. Specialistul dezvăluia și modul în care erau împărțiți banii din mită: 30% din contracte ajungeau la managerii de spital care dădeau o parte din bani partidelor care îi numesc și mențin în funcție.
 
Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, și-a pierdut viața, duminică seara, într-un accident rutier petrecut în județul Ilfov, pe drumul ce leagă localitățile Buftea de Corbeanca.