ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Recent, patru parlamentari USR au inițiat un proiect de lege prin care s-ar ajunge ca pe medicamentele homeopate să apară scris, cu majuscule textul: „Acesta este un produs homeopat neatestat medical, fără efecte dovedite asupra sănătății”.

Inițiativa a fost lansată de către George-Edward Dircă, Mihai Goțiu, Florina Presadă și Adrian Wiener, toți de la USR. 

Prima replică la această inițiativă a venit din partea unei persoane care se semnează „Un fost președinte al Societății Române de Homeopatie.

Într-un text trimis pe adresa ActiveNews, acesta susține că remediile homeopate au efecte asupra bolilor, sănătatea fiind afectată de consumul de medicamente chimice.

Iată textul primit pe adresa redacției:

Recent patru USR-iști au propus modificarea Legii Sănătății în sensul de a face pe eticheta remediilor homeopate următoarea mențiune: „Acest produs nu are efecte asupra sănătății”.

Nu știu dacă respectivii useriști sunt medici; după gândire și afirmații probabil că nu. De aceea îi rugăm să citească următorul text explicativ:

Într-adevăr remediile homepate nu au efecte asupra sănătății, ci asupra bolilor.
Contrar acestui adevăr medicamentele chimice însă au următoarele efecte chiar asupra sănătății (conform unui site specializat în „Iatrogenii”).
  • Itrogenia medicamentoasă: Prevalența accidentelor survenite consecutiv unei prescripții medicale:
4% în SUA (HMPS Harward Medical Practice Study)
6,28% în Franța (APNET)
11% în Anglia (Vincent Study)
16,6% în Australia (Wilson Analitic Australian Health Care Study)
 
Poate știu domnii USR-iști să ne explice de ce reacțiile iatrogene la medicamente nu sunt codificate astfel în statisticile OMS și de ce concentrațiile atât de mici din dozele homeopate, au trezit în „vigilența” domniilor lor reacții atât de mari.

Cât despre efectele pozitive ale remediior homeopate s-a scris și publicat atât de mult în ultimii 200 de ani că nu v-ar ajunge nici 10 legislaturi USR-iste ca să le citiți dar ca să le și înțelegeți.

Conform lui Peter Breggin, (Toxic Psychiatry: Why Therapy, Empathy and Love Must Replace the Drugs, Electroshock, and Biochemical Theories of the "New Psychiatry" - 1991), 10 milioane de pacienți psihiatrici suferă de diskinezie tardivă în urma administrării de neuroleptice.

Conform HMPS,  14% dintre leziunile raportate ca iatrogene sunt decese și 2,6% handicap definitiv.  Patologia iatrogenă este pe locul IV după bolile cardiovasculare, oncologice și cerebro-vasculare.

O anchetă epidemologică efectuată în Franța, arăta: 
-Un pacient din 10-20 suferă un accident iatrogen
-Un accident iatrogen din 3 suferit în timpul spitalizării este grav.


Iatrogeniile (reacțiile adverse la medicamente sau accidentele în timpul manevrelor diagnostice) sunt a patra cauză de mortalitate după bolile cardiovasculare, cancer și bolile cerebro-vasculare.