ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O femeie din județul Ialomița a murit după ce a fost înțepată de un țânțar, medicii stabilind că aceasta contactase, prin înțepătură, virusul West Nile.

Femeia, în vârstă de 79 de ani, s-a simțit rău și a fost transportată la spitalui Matei Balș din București, unde medicii au stabilit cauza stării sale, fără să mai poată face ceva pentru a-i salva viața.

Este primul deces înregistrat în România care a fost provocat de virusul West Nile.

Măsuri de restricții la donarea de sânge au fost luate de Direcția de Sănătate Publică în urma confirmării infecției cu virusul West Nile la o femeie de 79 de ani. Rezultatul final a fost primit după decesul bătrânei, care a fost internată în 28 iulie cu mai multe afecțiuni asociate, iar câteva zile mai târziu pacienta a murit, scrie guraialomitei.ro.

Centrul Județean de Transfuzii a fost notificat cu privire la această situație, ceea ce acutizează și mai mult criza de sânge, după cum apreciază directoarea Raluca Cruceat:

„Din zona Urziceni aveam mulți donatori și acum rămânem fără ei, în condițiile în care vara este perioada concediilor și cetățenii care vin la recoltare sunt tot mai puțini. Restricțiile sunt pentru câteva luni și sperăm că ne vom descurca măcar pentru cererea pe care o avem de la spitalele din județ.”