ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a anunțat miercuri că din totalul de 3.526 de probe recoltate din spitale, sub 5% au ieșit neconforme, în ceea ce privește eficacitatea dezinfectanților folosiți.

"Am ridicat 3.526 de probe, dintre acestea sub 5% sunt neconforme pentru diferite produse biocide testate. Acestă testare s-a făcut în laboratoarele unităților sanitare și ale DSP-ului", a declarat ministrul Sănătății.

În total, peste 150 de probe au ieșit neconforme din punct de vedere al eficacității dezinfectanților. Ministrul a mai afirmat că s-au verificat suprafețele și modul în care se face procesul de dezinfecție, urmârindu-se dacă substanțele dezinfectante distrug microorganismele.

 "Aceste teste se repetă și controalele au fost făcute în mod repetat în acest an. Ne punem problema unde apar testele neconforme. Am dispus să se ia toate măsurile, inclusiv care pot merge până la suspendarea folosirii substanțelor până la finalizarea anchetei", a mai spus Achimaș.

Ministrul Sănătății a mai declarat că în acest moment "pacienții sunt în siguranță" și că marți a discutat cu premierul Dacian Cioloș pe care l-a informat "de toate aspectele care au apărut".