ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este o mișcare de rezistență. Este modul prin care studenții de la Facultatea de Medicină apără ce a mai rămas din Institutul Cantacuzino. Pagina pe care ei o moderează pe facebook, „NU desființării Institutului Cantacuzino”, este strigătul și mărturisirea lor. Nu vor să devină medici pentru a pleca din țară. Ei vor să rămână români și să ajute România. Așa cum fac și acum!    

„Noi suntem studenți. Atunci când am înființat această pagină am făcut-o tocmai pentru că ne-a durut, apoi ne-a iritat, apoi ne-a supărat de-a binelea să vedem că angajații Institutului protestează în frig, în ploaie pentru că nu primesc salarii. 

Noi am învățat la microbiologie despre importanța Institutului și, dacă ar fi după noi, salariile ar crește așa cum credem că ar fi normal să crească.

Dacă în februarie 2015 nu știam prea multe, acum știm destule. Știm și despre atacurile împotriva institutului din afara acestuia. Știm și despre atacurile împotriva institutului din interiorul acestuia. Știm și că se dorește ca România să nu mai aibă producător național de vaccinuri. Știm și că se dorește să se fure terenurile institutului, pentru a se construi cine știe ce pe ele. Știm mult mai mult decât știam când eram în anul doi.

Știm și că numărul de angajați din septembrie 2016 este semnificativ mai mic decât numărul de angajați din septembrie 2014. Știm și că se dorea/dorește distrugerea Institutului prin alungarea angajaților acestuia.

Știm și că probabil nu facem destul pentru Institut. Dar ne întrebăm uneori și... ce fac unii dintre angajații acestuia pentru institut. Când noi eram în stradă și unii dintre noi am răcit, ploua, era frig... eram mai ales studenți... Iar noi nu protestam pentru noi, ci pentru Institutul Cantacuzino.

Noi am auzit prin iulie că salariile vor crește cu 25% și că asta s-a promis. Au crescut? De ce nu cresc?

Știm că o creștere cu 25% nu este foarte mare și mai știm și altele.

Știm și că mulți din cei care lucrează pot fi considerați aproape eroi, pentru că au suportat și lipsa salariilor, dar și salariile mici sau foarte mici. Dar știm și că nu toți sunt așa. Ne înșelăm, oare?

Spuneți în continuare nu doar NU desființării Institutului Cantacuzino (știm să sunt destui care continuă să dorească asta!), dar și DA susținerii și întăririi acestuia, pentru sănătatea românilor și a României!”