ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ciuda faptului că nutriționiștii nu se pun de acord când vine vorba de foarte multe alimente, s-a descoperit fructul despre care toți experții în nutriție spun numai lucruri de bine, fructul considerat a fi cel mai sănătos din lume.

17 dieteticieni au numit trei dintre cele mai sănătoase fructe din lume și, în ciuda dezbaterilor și a opiniilor diferite, cei mai mulți au numit afina drept cel mai sănătos și bogat în nutrienți fruct, informează Gustarte.

 Afinele sunt bogate în antioxidanți: „Afinele conțin cel puțin 15 tipuri diferite de antioxidanți care protejează fiecare sistem al organismului nostru", spune nutriționistul Michelle Babb, autor al Anti-Inflammatory Eating Made Easy.
„Antioxidanții ne protejează celulele, țesuturile și mușchii și sunt foarte importanți pentru sănătatea inimii, a creierului, dar și în recuperare", explică Babb.

„Dacă vrei să adaugi cel mai bun fruct în dieta ta, ai grijă să fie afinele", spune și Frida Harju, nutriționist Lifesum. „Au fost etichetate drept super mâncare, pot combate pierderile de memorie și-ți pot îmbunătăți starea de spirit".

Afinele sunt bune și la dietele de slăbit și, spre deosebire de alte fructe pot îmbunătăți nivelul de insulină, dar și pe cel de glucoză din sânge și sunt bogate în fibre.