ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Că România este sub conducerea unui stat care face tot posibilul să scape de proprii cetățeni, știam. Nu de mult, un prim-ministru vorbea despre ieșirea oamenilor din sistem, "pe cale naturală", ca modalitate de ușurare a efortului bugetar.

Un fost președinte invita românii să plece din țară, argumentând că statul român nu are bani să-i plătească și nici nu e treaba lui. Și exemplele pot continua. În tot acest timp, exodul creerelor continuă neabătut, iar cei care nu pleacă își schimbă meseria, din cauza salariilor de mizerie.

Astfel, spitalele nu au doctori, ajungându-se să se închidă, în corul protestelor de operetă a unor asociații umaniste.

Din fericire, mai sunt încă tineri care refuză să se dea bătuți și continuă lupta cu necazurile pacienților. Unul din acești tineri este Mirela. Tânăra este cercetator fizician, dar veniturile din această ocupație nu-i permit să trăiască decent, așa că a fost nevoită să-și ia un al doilea job.

Mirela a reușit să obțină un job în cercetare, dar cu jumătate de normă. Salariul, 4 milioane de lei vechi, adică 400 de RON. În restul timpului, Mirela este vânzătoare la un magazin de haine pentru copii. 

Mirela "știe ce spike-uri electrice generează un țesut cerebral patologic", dar și să opereze "echipamente medicale de zeci de mii de euro", notează blogul Chirurgia Epilepsiei.