ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O tânără de 20 de ani, din comuna suceveană Drăgușeni, a fost reținută pentru 24 de ore de procurori, cu propunere de arestare preventivă.

Fata a fost încătușată pentru pentru tentativă la infracţiunea de violenţă în familie, raportată la tentativă de omor calificat, pentru că și-a abandonat copilul nou-născut. 

Povestea fetei a impresionat însă pe judecători, care au fost îngroziți să afle cum a fost tratată în spital.

"Am mers şase kilometri cu copilul în braţe, după ce-am ieşit din spital. Nu ştiam ce să fac, pe cine să sun, cui să mă plâng. Mi-era frică de reacţia lumii, de reacţia lui tata, cum să apar cu copilul la poartă?! Am intrat într-o depresie. La spital, nu a vorbit nimeni cu mine. Toată lumea ţipa la mine că ce mi-o trebuit copii la anii ăştia, că am 20 de ani şi doi copii. Nimeni nu m-a ascultat”, a povestit femeia, citată de Monitorul de Suceava.

Maria Ştefania Apetrei mai spunea ieri că a lăsat copilul expres în acel loc, sperând că îl va găsi cineva şi va avea grijă de el: „L-am lăsat acolo în câmp, că am văzut oameni la cosit pe deal şi vaci. Şi l-a găsit cineva până la urmă, după jumătate de oră. Nu a fost găsit cu probleme, o fost hidratat şi mâncat, că eu i-am dat piept înainte să-l las, l-am schimbat, l-am îmbrăcat”.
 
S-a gândit deja la un nume pentru bebeluş, Cristian, iar tânărul în vârstă de 17 ani care l-a găsit a anunţat deja că vrea să-l boteze pe micuţ.

Judecătorii au luat decizia că nu se impune măsura arestării preventive.