ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Olivia Steer a vorbit despre problema vaccinării copiilor, în contextul în care în legea vaccinării, pusă în dezbatere publica de ministrul Sănatății, Florian Bodog, apare propunerea ca părinții să fie acuzați de rele tratamente dacă nu își vaccinează copiii până la 3 ani, conform B1 TV.

Aceasta susține că se pune atât de mare accent pe vaccinarea copiilor pentru că este vorba despre foarte mulți bani la mijloc.

Întrebată de ce se opune atât de ferm vaccinării, Olivia Steer a răspuns: „Din principiu. Am terminat Drept, știu care sunt legile. Tot ce face ministerul Sănătății de când ne amenință cu această lege a obligativității vaccinării este un abuz. Este un abuz să obligi pe cineva să se vaccineze sau să recurgă la o procedură medicală împotriva vionței lui sau împotriva voinței părinților. Este neconstituțional. (...) Constituția spune că nimeni nu te poate obliga să te supui unei proceduri medicale fără să îți dai acordul, consimțământul informat”.

În ceea ce privește epidemia de rujeolă din România, Steer susține că nu există nicio dovadă că micuții care au murit în ultimele luni au decedat de rujeolă sau din altă cauză.

„A văzut cineva vreo dovadă că acești copii au murit de rujeolă? Avem buletine de la medicină legală care să susțină aceste informații? Nu am văzut. Acești copii au murit în spital. Știind care este situația din spitale, sunt foarte suspicioasă, cred că este mai degrabă vorba despre o infecție intraspitalicească sau este vorba de un malpraxis. Dacă un copil este într-o mașină, pe stradă, are rujeolă, pojar și moare în accident de circulație, ministerul Sănătății va spune că a murit din cazua pojarului pentru că avea virusul”, a spus Olivia Steer.

De asemenea, aceasta a subliniat că o boală nu poate fi eradicată prin vaccin în condițiile în care în urma vaccinării copii fac o formă de boală mai puțin agresivă.

„În urmă cu doi ani, în Ucraina au fost depistate două cazuri de polio. La analize s-a demostrat că acel virus era derivat din vaccin. E vorba aici despre faptul că vaccinurile îmbolnăvesc copiii care devin contagioși pentru alții. Și atunci nu putem vorbi despre eradicare, ci despre o infestare a populației prin simpla vaccinare. Aceasta realitate este consemnată și pe site-ul Organizațiai Mondiale a Sănătății”, a spus Olivia Steer.