ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 7000 de litri de sânge au fost colectați în cadrul campaniei naționale organizată de Patriarhia Română „Donează sânge, salvează o viață!”, a afirmat părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru(foto) în cadrul emisiunii România Creștină”, de la Trinitas TV, moderată de mezzosoprana Maria Jinga. 

"Conform unor studii efectuate la nivel național, la fiecare 3 secunde un om are nevoie de sânge. Doar 2% din populația României donează sânge Și numai 60% din necesar este acoperit", arată un comunicat al Trinitas TV.

"Campania Patriarhiei Române „Donează sânge, salvează o viață!"  vine să întâmpine nevoia acută de sânge din sistemul sanitar românesc. Există o bază de date bine pusă la punct, astfel încât putem spune cu certitudine că avem 15.000 de persoane care au donat până în momentul de față, ceea ce înseamnă 7 tone de sânge. Ne bucură acestă cantitate deoarece totul s-a făcut pentru cei suferinzi. Pe lângă București campania s-a extins la nivelul întregii țări. Ideea de voluntariat este strâns legată de mila creștină. Un donator salvează trei vieți. În România medicina a avansat mult, iar operațiile au nevoie de mult sânge, motiv pentru care această campanie va continua și în viitor" a declarat Pr Ciprian Grădinaru, de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

De asemenea, Patriarhia și Ministerul Sănătății au semnat un protocol de colaborare pentru demararea programului „Sănătate pentru sate". Beneficiarii proiectului sunt "oamenii defavorizati (persoane cu vârstă înaintată, cu statut socio - economic scăzut, persoane cu dizabilităţi, nedeplasabile, cu boli cronice, cu nivel educaţional redus) din mediul rural". 

„Ne dorim ca legătura dintre preoți și medici să fie constructivă pentru comunitate. Oamenii vor afla mai ușor la ce riscuri se expun, sau dacă sunt predispuși la o anumită boală. Este important să reușim. Înainte se făcea educație de prevenție, acum, în democrație, nu se mai face" a mai spus Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Emisiunea "România Creștină" este difuzată în fiecare luni de la ora 20:00, la Trinitas TV.