ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Multă lume alege acest produs de pe rafturile magazinelor, dar nu mulţi ştiu că ingredientele  nu au nici o legătură cu realitatea. Preţurile diferă, însă nu şi reţeta.

Un ambalaj frumos şi o prezentare bună transformă un produs banal într-un adevărat deliciu vizual.

Pe piaţă sunt zeci de firme cunoscute sau mai puţin cunoscute care comercializează icre sub diferite forme. Fie că sunt de crap, de hering sau o combinaţie dintre ele, icrele sunt doar cu numele. Pe cutiile din supermarketuri scrie destul de mare "Icre", însă ele există în proporţie extrem de mică.
 
Majoritatea produselor au trecute pe etichetă toate ingredientele şi procentul de icre. Cele mai multe au icre în medie 10 la sută, dar mai există şi excepţii, care pot avea mai mult sau mai puţin de zece la sută. Un calcul simplu arată că într-o cutie de 200 de grame doar 20 de grame sunt icre, iar restul, de 180 de grame - diferiţi aditivi ce au rol de îngroşare sau conservare, scrie bzi.ro.

Aceste produse care se vând sub denumirea de "icre" conţin de obicei gumă xanthan, gumă guar, gelifiant şi sare. Toate aceste ingrediente pot provoca greaţă, balonare, crampe sau chiar alergii. Icrele aproape inexistente din cutiile ce le poartă numele sunt absorbite de tot felul de substanţe care înmulţesc produsul. 

Nutriţioniştii şi medicii atenţionează oamenii cu privire la consumul acestor semipreparate. Multe dintre substanţele folosite pot provoca alergii severe, intoxicaţii sau diaree. Bine cunoscutele "E-uri" nu lipsesc din aceste produse, cu toate că se cunosc efectele negative pe care le au asupra organismului. Cu toate acestea, icrele sunt recomandate de către nutriţionişti, dar să fie naturale şi preparate în casă.