ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Moringa - o plantă care poate înlocui carnea în alimentația umană - crește de anul acesta și în România. Moringa Oleifera, cunoscută la nivel mondial ca ”Arborele vieții”, este aclimatizată în prezent la Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, acolo unde dr. ing. Costel Vânătoru este foarte încrezător că planta-minune va putea fi cultivată în curând de orice român care își dorește o alimentație sănătoasă, potrivit paginadeagricultura.ro.

Despre Moringa Oleifera se știe că asigură organismului uman toți aminoacizii, alături de un complex bogat de vitamine, minerale, nutrienți și antioxidanți, ceea ce face ca, în alte părți ale lumii, planta-minune să fie folosită pentru combaterea malnutriției încă din cele mai vechi timpuri. Astăzi, Moringa Oleifera a ajuns în România. Și nu sub forma unor produse sintetizate și importate, ci ca o plantă anuală cu șanse mari să devină perenă.

India este statul care exploatează, la nivel mondial, cea mai mare cantitate de Moringa - o producție anuală de până la 1.3 milioane de tone de fructe. Este cultivată și în Thailanda, Filippine, Taiwan, America Centrală sau America de Sud, în Caraibe, Africa sau Hawaii.